Prof. Dr. Fahri Işık'tan Nevzat Çevik'in 'ARIZALI' açıklamasına cevap

Prof. Dr. Fahri Işık'tan Nevzat Çevik'in 'ARIZALI' açıklamasına cevap

Türk Arkeolojisinin yaşayan ulu çınarlarından Prof. Dr. Fahri Işık, sosyal medya mesajı ile eleştiri yapanların arızalı davranış sergilendiğini yazan arkeolog Nevzat Çevik'e yine sosyal medyadan (üstelik sosyal medya hesabı olmadığı halde) bakın nasıl yanıt verdi:

Ankara'da fiyaskoya dönüşen sözde Arkeoloji Şurası girişimine imza atan Gaziantep Merkezli Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü kurma çalışmalarının takım sözcüsü olan Prof. Dr. Nevzat Çevik, yapılan eleştiriler sonrası sosyal medya hesabından 27 Haziran tarihinde "Tarihin en iyi yanı her şeyi kaydediyor olmasıdır. Özellikle de memleket için yapılan yararlı işleri bilimdışı kişisel nedenlerle baltalama isteklerine yönelik kamuyu yanıltıcı 1-2 arızalı davranışı zaman unutmayacaktır. Yüzlerce saygın bilim insanı bugüne dek yapılamamışı yapmıştır" twitini yayınladı.

Mesaj Türk arkeolojisinin yaşayan ulu çınarlarından duayen arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ile Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesinin açıklamalarından sonra yazılmıştı ki Prof. Dr. Fahri Işık da akabinde konuyla ilgili eleştirilerini yayınlamıştı.

Hocaların Hocası ünvanıyla tanınan Prof. Dr. Fahri Işık, sosyal medya kullanmıyor. Ancak arkeolog Nevzat Çevik'e sosyal medya üzerinden cevap vermeyi de ihmal etmedi.

Prof. Dr. Fahri Işık'tan Dadaş Nasihatı: Aklın başan topla gurban olim, he mi?

Usta arkeolog cevabını eşi Prof. Dr. Havva İşkan Işık'ın twitter hesabından verdi. 

Türk arkeologlarının yeni bir destan yazdığı Patara Antik Kenti Arkeoloji Kazıları ve Restorasyon Çalışmalarına Başkanlık eden Havva İşkan Işık, bugün şu twiti paylaştı: 

Bu paylaşım, medya hesabı olmayan Fahri Işık hocanın ricası üzerinedir:

"Erzurumlu günler hatırına, bir "ARIZA" doktora danışmanından bir "MUKTEDİR" öğrenciye; özellikle meslektaşı Prof. Mehmet Özdoğan'a duyduğu utançla gelen Dadaş nasihati olsun: Aklın başan topla gurban olim, he mi?"

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar