Pleistosen Çağından kalma yaşayan iki solucan bulundu

Pleistosen Çağından kalma yaşayan iki solucan bulundu

Yakutistan'da bir sincap yuvasında diğeri ise Alazeya Nehri yakınlarında keşfedilen iki donmuş solucan yeniden hayata döndürüldü.

Rusya’nın Yakutistan bölgesindeki sürekli donmuş topraklarda (permafrost),10 binlerce yıldır donmuş halde bulunan 2 yuvarlak solucan , bilim insanları tarafından çözünerek yaşama geri döndürüldü.

Sputnik News’teki habere göre solucanlardan biri bir sincap yuvasında bulunurken diğeri ise Alazeya Nehri yakınlarında keşfedildi.

Rusya’nın Yakutistan bölgesinden getirilen iki solucanın da ‘hareket etmeye ve beslenmeye’ başladığı belirtildi.

Moskova’daki ‘Toprak Biliminin Biyolojik ve Fiziko-Kimyasal Sorunları Enstitüsü’ndeki labarotuvarda yaklaşık 300 antik yuvarlak solucanın çözündüğü ancak sadece söz konusu iki dişi yuvarlak solucanın ‘hayat belirtisi gösterdiği’  belirtildi

Gezegenin en yaşlı hayvanları

Rus bilim insanlarının ABD’deki Princeton Üniversitesi ile yaptığı araştırmaya göre, 2 milyon 588 bin ila 11,700 yılları arasında süren jeolojik Pleistosen Çağı’ndan kalma, donmuş halde bulunan iki antik nematod (yuvarlak solucan ) hayata döndürüldü.

İkisi solucan da dişi

Yapılan testler sonucu hayata kaldığı yerden devam eden iki solucandan birinin 41 bin 700, diğerinin ise yaklaşık 32 bin yıl önce donduğu sonucuna ulaşıldı.


Benzer Haberler & Reklamlar