Perge'de Bir Sütun da Sen Dik çağrısına destek verek kişi sayısı 52 oldu

Perge'de Bir Sütun da Sen Dik çağrısına destek verek kişi sayısı 52 oldu

ATAV tarafından, Antalya'nın Aksu ilçesindeki Perge Antik Kenti'nin ayağa kaldırılması için başlatılan kampanya devam ediyor. Bir Sütun da Sen Dik kampanyası kapsamında Perge Antik Kenti'nde bugüne dek toplam 52 sütun ayağa kaldırıldı.

Antalya Anadolu Lisesi 1989 mezunları, Antalya Valiliği ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik ile 3 sütunu daha yerine dikti.

ATAV Başkanı Ege, yaptığı açıklamada, vakıf olarak kültür ve tarihe karşı bilinçlendirme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, Perge Antik Kenti'nin ayağa kaldırılmasının öneme değindi.

"Bir Sütun da Sen Dik" kampanyasıyla sütunların restore edilerek, ayağa kaldırıldığını vurgulayan Ege, şunları kaydetti:

"Kampanyayı geçen yıl başlatmıştım. Antalya Anadolu Lisesi 1989 mezunlarının kente olan duyarlılığı dikkati çekiyor. Mezunların toplanarak ve bireysel olarak da kaldırdığı sütunlar umarım diğer tarih seven, kültür mirasına sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımıza örnek olur."

Antalya Anadolu Lisesi 1989 mezunları, yurt dışına götürülen 8 eserin iadesi için başlatılan imza kampanyasına da destek verdi.


Benzer Haberler & Reklamlar