Özbekistan'ın Ichan-Kala'sında giriş ücretli hale getirildi

Özbekistan'ın Ichan-Kala'sında giriş ücretli hale getirildi

Ziyaretçilerini adeta masal dünyasında gezintiye çıkaran Özbekistan'ın toprak rengi ve kızılın hakim olduğu eski kenti Hive'nin surla çevrili iç şehri Ichan-Kala'ya ziyaretçiler artık ücret ödeyerek girebilecek.

Özbekistan’da Aral Gölü’nün güneyindeki Harzem Bölgesi’nde tarihi İpek Yolu’nun tüm yollarının birleştiği kavşak olan Hive'nin 1990 yılından beri UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer alan surla çevrili iç şehri Içhan Kala'ya girişler ücretli oldu.

Açık hava müzesine çevrilen Ichan-Kala'ya yerleştirilen turnike ile alana girmek isteyen herkes 10.000 Emir (yaklaşık 1 Dolar) ücret ödemek zorunda.

Müze müdürü, turizmden elde edilen geliri artırmak için Ichan-Kala'ya giriş için para ödemeye karar verildiğini söyledi. Ancak bu, kentin tarihi kesiminde yaşayan nüfus için zorluklar yaratmaktadır.

Ichan-Kala'da yaşayan 69 yaşındaki Dzhumanazar, turnikelerin ona pahalıya mal olduğunu söyledi.

alanı geçiş için kullananlar isyan ediyor

Hive Antik Kentinde yaşayamr öğrenciler, 10.000 emir ödememek için atlayarak eve Ichan-Kala'ya gitmesi gerektiğini söylüyorlar. Öğrenciler, “Arkadan ücretsiz olarak gidebilirsiniz, ancak çok uzak. Ota Darvoz'a giderseniz, ödemek zorundasınız. Ichan-Kala kalesinde yaşamak zorlaştı, evlerimize girişimiz ücretli oldu” diyorlar.

Ichan-Kala Devlet Müzesi'nden yapılan açıklamada, "Bunu turistlerden elde edilen geliri artırmak için yaptık. Nüfus diğer taraftan yüreyerek gidebilir. Gelecekte, Ichan Kala sakinleri için kalıcı bilet uygulaması planlıyoruz ”dedi.

Hiva banliyölerinde modern yüksek binaların inşa edileceği ve şehrin tarihi kesiminde yaşayan nüfusun yavaş yavaş yer değiştireceği öne sürülüyor.

www.dunyabulteni.net


Benzer Haberler & Reklamlar