Ordu'da tarihi konaklar restore ediliyor

Ordu'da tarihi konaklar restore ediliyor

Ordu'da bulunan tarihi eserler Kültür Turizm müdürlüğünce restore ediliyor.

ORDU: Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Kahraman Sağra Konağı'nda bir yıldır devam eden restorasyon çalışmalarının bittiğini söyledi.

Toparlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki turizm çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Kahraman Sağra Konağı’ndaki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Altınordu ilçesinde bulunan Kahraman Sağra Konağı'nda geçtiğimiz yıl başlayan restorasyon çalışmaları bitti. Selimiye Mahallesinde bulunan ve daha önceleri bakımsız halde duran tarihi Kahraman Sağra Konağı artık turizme kazandırıldı. Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yürütülen ve toplamda 881 bin 192 liraya mal olan restorasyonun bitmesiyle birlikte doğal gaz aboneliğini başlatmak için çalışmalara başladık. İlerleyen günlerde konağın açılışı yapılacak." dedi.

Eski Vali Konağının ise çocuk kütüphanesine dönüştüreceğini ifade eden Toparlak, "Ordu’nun Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesinin girişinde yer alan, 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren 1970’li yılların başına kadar valilik konutu olarak kullanılan konağı, çocuk kütüphanesi dönüştüreceğiz. Bununla ilgili projemiz onaylandı ve yatırım programına alındı. İlerleyen günlerde ihaleye çıkılacak ve restorasyon çalışmaları başlayacak." diye konuştu.

Toparlak, Kabana Çeşmesinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edileceğini sözlerine ekledi.


AA Sefa Eyi 


Benzer Haberler & Reklamlar