Nesrullah Tanğlay: Bitlis'te Mardin'in iki katı tarihi eser var

Nesrullah Tanğlay: Bitlis'te Mardin'in iki katı tarihi eser var

Bitlis'te cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilmesini amaçlayn projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. Bitlis Belediye Başkanı, ilin tarihi eserlerinin artık gün yüzüne çıkarlııp insanlara tanıtması gerekitğini söyledi.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay,, kentte bir çok mahallenin altyapı işlerini tamamladıklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığına sundukları projenin kabul edilmesiyle restorasyona başladıklarını söyledi

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay,, kentte bir çok mahallenin altyapı işlerini tamamladıklarını, Kültür ve Turizm Bakan"Alemdar Sokak, Bitlis'in en tarihi mekanıdır. Bu restorasyon çalışmaları bittiğinde burası eski tarihi kimliğini bulacak. Evlerde bir temizleme ve kaplama çalışması yapılıyor. Aynı zamanda düşen kayalarla ilgili çalışmalarımız olacak ve yolları düzenleyeceğiz. Bitlis'i tarihi mekanlarla hak ettiği yere taşıyacağız. Bitlis'in hemen hemen her yerinde tarih kokuyor. Bu tarihin turizme büyük katkısı var. Bitlis'i Mardin'le eşleştirdiğimizde iki katı tarihi eser bulunuyor. Bunları artık gün yüzünü çıkarıp insanlara tanıtmamız lazım. Bunun gibi sokakların sayısını çoğaltıp turizm konusunda insanları buraya çekip Bitlis'in tarihini ve ne kadar kadim bir şehir olduğunu tüm dünyaya anlatacağız."

Bitlis'in birçok büyük medeniyete ev sahipliği yaptığını aktaran Tanğlay, "Görevimiz boyunca tarihimiz ve kültürümüzle ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Projelerimden biri de turizm danışmanlığı olacak. 'Bitlis'te neler var, neler kaybolmuş ve neleri gün yüzüne çıkartabiliriz?' diye çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca kentte turizm rehberleri olacak. Buraya gelenleri gezdirecekler ve buranın tarihini anlatacaklar." ifadelerini kullandı.

Ahmet Okur- AA

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar