Tarihi Evler Haberleri

Sinopta sahibi bulunamayan tarihi evler restorasyona alınamıyor

Sinop'ta sahibi bulunamayan tarihi evler restorasyona alınamıyor

Sinop'taOsmanlı dönemi sivil mimari eseri olan ve tescil edilmiş evlerin bazıları terk edilmiş ve ayakta zor duruyor. Çökme riski de olan binaların etrafında geçici önlemler alınırken, restorasyon yapılabilmesi için sahiplerine ulaşılmaya…

Nesrullah Tanğlay: Bitliste Mardinin iki katı tarihi eser var

Nesrullah Tanğlay: Bitlis'te Mardin'in iki katı tarihi eser var

Bitlis'te cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilmesini amaçlayn projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. Bitlis Belediye Başkanı, ilin tarihi eserlerinin artık gün yüzüne çıkarlııp insanlara tanıtması gerekitğini…

Şarköydeki tarihi evler restore edilecek

Şarköy'deki tarihi evler restore edilecek

Şarköy'deki tarihi evler, aslına uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. Proje kapsamında Uçmakdere, Gaziköy, Tepeköy, Güzelköy ve Eriklice mahallerindeki 52 ev restore edilecek.

Tarihi Giresun evleri restore ediliyor

Tarihi Giresun evleri restore ediliyor

Giresun'un Zeytinlik semtinde, 19. yüzyılda Fransa'nın Marsilya kentine fındık ticareti yapan gemilerle taşınan yapı malzemeleri de kullanılarak inşa edilen 10 evin restorasyonu tamamlandı.

Giethoorn köyü: Hollandada Venedik manzaraları

Giethoorn köyü: Hollanda'da Venedik manzaraları

Hollanda'nın Giethoorn köyünde birçok turistin müze zannettiği ancak içinde yerel halkın yaşadığı evlerin çoğu adalar üzerinde bulunuyor. Evlere, sahiplerine ait tahta köprülerden ulaşılabiliyor.