Myndos Antik Limanı İçinde Kaçak İnşaat

Myndos Antik Limanı İçinde Kaçak İnşaat

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’nda yol yapılıyor

Gümüşlük antik kent limanı içinde kaçak inşaat başlattılar
 Bodrum anterhaber.Com sitesinin haberine göre Belediye ekiplerinn mühürlediği antik kentdeki kaçak inşaat, mühür sökülerek devam ettirilyor. Gümüşlük sakinleri pandemi nedeniyle fırsatçılık peşinde olan inşaat sahibine isyan etti. 

KAZI EVİNİ VİLLA YAPTILAR YIKIM KARARI ÇIKTI

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’nde 2014 yılında başlatılan Gümüşlük Antik Myndos Kenti Limanı ve Tavşan Adası Kurtarma Kazıları sırasında antik liman içerisinde bulunan arazideki eski bir ev Kazı Evi olarak kullanılmıştı. Geçtiğimiz yıl üç dönüm arazi ve içerisindeki kazı evini satın alan Ankaralı iş adamı kazı evini büyüttü, kaçak yapı inşaa etti. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan 3000 yıllık Antik Myndos Kenti içerisindeki villa ve eklentileri önce mühürlendi sonra yıkım kararı verildi. Ancak bina yıkılmadı.

 

ANTİK LİMAN İÇİNDEKİ KAÇAK İNŞAATI CORONA VİRİSÜ’DE DURDURAMADI

İki hafta önce Gümüşlük sahilindeki antik Myndos kenti kalıntıları üzerine demir döşeyip taş döken ve ardından betonlama çalışmalarına başlayan işçilere bir hafta önce belediye ekipleri müdahale etti, antik liman içindeki kaçak inşaat mühürlendi.

Ancak insanların evlere çekilmesi işyerlerinin kapanması ile işçilerin yeniden başladığını gören Gümüşlük Çevre Koruma Derneği eski başkanı İbrahim Hakkı Zırh “Şahıs araziyi aldı kaçak inşaat ve eklentiler yaptı mühürlendi, yıkım kararı çıktı. Yıkılmadı. Bina yıkılmadığı gibi bu kez kişi iki hafta önce limanın içindeki antik kent kalıntıları üzerinde yürüyüş yoluna inşaat başlattı, demirler döşendi, molozlar döküldü beton dökme aşamasına gelindi, belediye yine mühürledi. Ancak tüm bunlar kaçak inşaatı durduramadı. Coronavirüs tedbirleri nedeniyle esnafın ve insanların evlerine kapanmasını fırsat bilip inşaata devam ediyorlar. Dernek ve Gümüşlüklüler olarak belediye, kaymakamlık, valilik, Bimer, Cimer , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Anıtlar Kurulu her makama müracaat ettik. İnsanlar can derdiyken bu kişiler satın aldıkları yerin önündeki antik kentin üzerini betonla doldurup kendilerine restoran yeri açmaya çalışıyorlar, birilerinin en kısa zamanda dur demesi gerekir “ dedi.


Benzer Haberler & Reklamlar