Müzeler Haftasında  öğrenciler kazı çalışması yaptı

Müzeler Haftasında öğrenciler kazı çalışması yaptı

Müzeler Haftası kapsamında öğrencilere müze faaliyetlerini tanıtmak için kazı çalışması yaptırıldı.

MUĞLA : Müzeler haftası  kapsamında Merkez İlk ve Ortaokulu öğrencilerine arkeolog, sanat tarihçiliği, restoratörlük gibi meslekler tanıtılarak, alana ilgi duymaları amaçlandırıldı.

Bilgilendirme çalışmalarında Mylasa Antik Kentinin, çevre antik kentler ile olan ilişkilerinden de bahsedildi.

Uzunyuva Hekatomnos Anıt Mezarı Arkeopark Alanı'na gelen öğrencilere, mezar hakkında bilgi ve müze çalışanlarının gün boyu yaptığı faaliyetleri anlatan kısa film gösterildi.

Arkeopark alanını gezen öğrencilere arkeologlar Selim Sıkar, Sibel Selçuk, sanat tarihçisi Ayşe Duran, başta anıt mezar olmak üzere bölgenin tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra öğrenciler, günümüze ait olan pişmiş toprak malzemelerin gömülü bulunduğu deneysel arkeoloji havuzunda arkeologların çalışmalarını anlamak için mini bir kazı yaptı.

Öğrencilere müze görevlileri tarafından kazıda kullanılan aletler verilerek, arkeolojik kazı disiplini ve heyecanı yaşamaları sağlandı.

Son olarak müzede görevli uzman personelle birlikte küçük eserlerin restoresi, boya baskısı ve mozaik yapımı ile Milas'a özgü desenler ve figürlerin günümüze nasıl yansıdığı ve geleceğe nasıl aktarılması gerektiği konusunda öğrencilere uygulamalı eğitim verildi.


AA Mutlu Hazer
 


Benzer Haberler & Reklamlar