Muğla'nın tarihi ve kültürel değerlerinin envanteri çıkarılıyor

Muğla'nın tarihi ve kültürel değerlerinin envanteri çıkarılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası tanıtım etkinliklerinde Yatağan ilçesindeki tarihi ve kültürel yerleri daha iyi tanıtabilmek için ilçede envanter çalışması gerçekleştirdi

MUĞLA: Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başlandı.

Daire başkanlığında görevli sanat tarihçileri, rehber ve personelden oluşan heyet, Yatağan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz'un eşlik ettiği heyet, dizi ve sinema filmlerinde doğal plato olarak kullanılan Bozüyük Mahallesi'nde, beyaz mermer kenti Stratonikeia Antik Kenti, Paganizmin dini merkezi Lagina Kutsal Alanı ve Türkiye'deki ilk arkeolojik kazı evi Osman Hamdi Bey Konağı'nı gezdi.
Heyette yer alanlar, gezi boyunca çeşitli noktalarda fotoğraf çekerek görüntüler kaydetti.

Heyet Başkanı Cihan Bulut,  yaptığı açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı 13 ilçede geziler düzenleyeceklerini söyledi.

Muğla'nın tanıtımına katkı sunmak için çalışma yaptıklarını belirten Bulut, şunları kaydetti:
"Amacımız, Muğla ilimizin coğrafyasının çok geniş olmasından kaynaklı, hem doğal hem de kültürel mirasa ev sahipliği yapan Muğla'nın ilçelerindeki zenginlikleri tüm ilçe belediyesi personellerimize tanıtmak. İlimizin tanıtılmasını, ulusal ve uluslararası düzlemde çok daha iyi bir şekilde gerçekleştirmek için düzenlediğimiz bir çalışma."

Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz ise Yatağan'ın çok önemli tarihi kalıntılara sahip olduğunu belirterek, bölgedeki tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtılmasındaki öneme dikkati çekti.
Özellikle Stratonikeia, Lagina ve Osman Hamdi Bey Konağı'nın tanıtılması için çalışmaların devam edeceğini bildiren Oğuz, "Önemli olan Muğla'daki turizmin 6 aya değil 12 aya yayılmasıdır." diye konuştu.


AA Burak Alper Kuş


Benzer Haberler & Reklamlar