Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi alacak

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi alacak

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi için arkeoloji eğitimi almış Protohistorya ve Önasya, İslam öncesi Türk arkeolojisi eğitimi almış Eskiçağ Tarihi doçenti, Meslek Yüksek Okulu için ise Mimarlık Tarihi ve Kuramı Doktora Programında doktora, Sanat Tarihi Bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak öğretim üyelsi arıyor.

Öğretim Üyesi Alım İlanı yayınlayan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ihtiyaç duyduğu öğretim üyelerine dair özellikleri şu şekilde sıraladı.

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesi ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği Esaslarına göre Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvurular Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütlerine göre alınacak olup, öğretim üyesi kadro ilanlarına ait başvuru dilekçesi, MSGSÜ Akademik Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Beyan Formu, Belge Düzenleme Kılavuzu ve diğer belgeler http://www.msgsu.edu.tr internet adresinin Personel Dairesi Başkanlığı kısmında yer almaktadır.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru süresi, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün olup, son başvuru tarihi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecektir.

Diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

Son Başvuru Tarihi : 14.05.2018'dir.

Duyurulur.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ANABİLİM/ANASANAT DALI

UNVANI

ADET

AÇIKLAMALAR

Genel Fizik

Prof.

1

Fizik Bilim alanında Doçent ünvanını almış olmak. Deneysel Parçacık Fiziği ve Deneysel Nükleer Fizik alanlarında, detektör araştırma ve geliştirme konularında ulusal ve uluslararası projelerde çalışmış/çalışıyor olmak.

Genel Sosyoloji ve Metodoloji

Doç.

1

Sosyoloji Bilim dalında doktora derecesine sahip olmak ve Sanat Sosyolojisi, estetik ve Edebiyat Sosyolojisi alanında çalışmalar yapmış olmak.

Protohistorya ve Önasya

Doç.

1

Arkeoloji Bilim alanında Doçent unvanı almış olmak; Batı Anadolu'nun Demir Çağı tarihi Coğrafyası alanında çalışmalara ve arazi tecrübesine sahip olmak, kuramsal arkeoloji alanında çalışmalara sahip olmak.

Katıhal Fiziği

Doç.

1

Fizik Bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak, kuantum gazlarında çok-parçacık fiziği üzerine çalışmalar yapmış olmak.

Eskiçağ Tarihi

Doç.

1

İslam öncesi Türk arkeolojisi, kültürü ve şehircilik üzerine çalışmalar yapmış olmak.

İstatistik Teorisi

Dr.Öğr.Üyesi

1

Doğrusal Olmayan Regresyon Modelleri üzerine çalışmalar

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ANABİLİM/ANA SANAT DALI

UNVANI

ADET

AÇIKLAMALAR

Fotoğraf

Prof.

1

Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünde lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimlerini tamamlamış olmak, en az 5 yıl stereoskopik fotoğraf ve sanat fotoğrafı alanlarında dersler vermiş olmak.

Cilt

Prof.

1

Geleneksel Türk Sanatları alanında Doçent olmak, Kitap Sanatları konusunda çalışmalar yapmış olmak.

 

Resim

Dr.Öğr.Üyesi

1

Resim Bölümü lisans, Resim Anasanat Dalı yüksek lisans ve sanatta yeterlik mezunu olmak, Resim Atölyesinde Araştırma Görevlisi olarak en az 5 (beş) yıl deneyim sahibi olmak.

MİMARLIK FAKÜLTESİ ANABİLİM/ANASANAT DALI

UNVANI

ADET

AÇIKLAMALAR

Yapı Bilgisi

Prof.

1

Mimarlık Temel alanında Doçent unvanı almış, Proje Yönetimi, İnşaat Ekonomisi ve Proje Finansmanı modeli konularında çalışmaları olmak.

İç Mimarlık

Dr.Öğr.Üyesi

1

Yapı Bilgisi ve yapım yönetimi disiplinlerinde görevlendirilmek üzere, Mimarlık lisans mezunu, lisans üstü çalışmalarında yapım yönetimi konularına hakim, bu konularda lisans ve lisans üstü ders verme donanımlarına sahip, bilimsel araştırma ve makalesi olması.

MESLEK YÜKSEKOKULU ANABİLİM/ANASANAT DALI-PROG.

UNVANI

ADET

AÇIKLAMALAR

Mimari Restorasyon

Doç.

1

Mimarlık Tarihi ve Kuramı Doktora Programında doktora yapmış olmak, Sanat Tarihi Bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak, Geç Dönem Osmanlı Mimarlığı konusunda yayınları olmak ve konuyla ilgili ders vermiş olmak.


Benzer Haberler & Reklamlar