Meksika'da 1500 yıllık Maya Sarayı kalıntıları keşfedildi

Meksika'da 1500 yıllık Maya Sarayı kalıntıları keşfedildi

Meksika'da günümüzde üzerinde Cancun kentinin bulunduğu Kuluba antik kentindeki arkeoloji kazılarında yaklaşık 1500 yıllık 55 metre boyunda 15 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde saray kalıntıları keşfedildi. Arkeologlar, sarayın keşfinin heyecan verici olduğunu ama daha önemli kalıntıların habercisi olduğunu savundular.

Meksika'nın Cancun şehrinde yaklaşık yarım futbol sahasını kapsayan, Antik Maya Uygarlığı soylularının  yaşadığı bir saray kalıntısı keşfedildi. Meksika Ulusal Antropoloji Enstitüsü (INHA) arkeologları Kolomb öncesi önemli yerleşim alanlarından Kuluba antik kenti sınırlarındaki arkeolojik bölgede bulunan sarayın yaklaşık M.Ö 1050 ile 600 yılları arasına tarihlendiğini ve 55 X 5 X ve 6 metre yüksekliğinde olduğunu belirttiler.

Sarayın keşfinin heyecan verici olduğunu belirten arkeologlar ilerleyen aşamalada daha önemli kalıntılar bulunacağını belirttiler.

Güçlü ticaret ağına sahip olan Kuluba'nın geniş alana yayıldığı, Ek' Balam ve Chicken Itza şehirleriyle bağlantıları açıdan da önemli olduğu biliyor.


Benzer Haberler & Reklamlar