Meksika ile Türkiye arasındaki turizm ilişkileri İstanbul'da konuşuldu

Meksika Tanıtım Toplantısı, Meksika Turizm Bakanı Miguel Torruco Marques'in katılımı ve "Meksika Böyledir" sloganıyla İstanbul'da bir otelde yapıldı. Meksika'nın turistik alanları ve kültürüne ilişkin detaylı bir sunum yapan Marques, "Bu ziyaretin temel amacı iki ülke arasındaki turizm alışverişini genişletmek ve seyahat destinasyonlarımızı tanıtmaktır." dedi.

Meksika Tanıtım Toplantısı, Meksika Turizm Bakanı Miguel Torruco Marques'in katılımı ve "Meksika Böyledir" sloganıyla İstanbul'da bir otelde yapıldı.

Toplantıya Bakan Marques'in yanı sıra Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Meksika'yı tanıtan sinevizyon gösterimlerinin ve sunumların yer aldığı toplantıda konuşan Meksikalı Bakan, "Turizm, her iki ülke ekonomisi ve hem Meksikalıların hem de Türklerin birbirlerine duydukları ve giderek artan saygı ve takdir için kesinlikle kilit bir rol oynamaktadır." ifadelerini kullandı.

Marques, Meksika ve Türkiye'nin stratejik ortak olduğunu, her yıl iki ülke arasında binlerce kişinin seyahat ettiğini ve bunun milyonlarca dolarlık turizm harcaması anlamına geldiğini dile getirdi.

Meksika'nın turistik alanları ve kültürüne ilişkin detaylı bir sunum yapan Marques, "Bu ziyaretin temel amacı iki ülke arasındaki turizm alışverişini genişletmek ve seyahat destinasyonlarımızı tanıtmaktır." dedi.

Meksika'ya seyahat eden turist sayıları ve ülkesinin turizm gelirlerine de değinen Marques, 2023'te Türkiye'den Meksika'ya hava yoluyla 37 bin kişinin seyahat ettiğini, bu rakamın Kovid-19 salgınından önceki senenin yüzde 155'ine tekabül ettiğini ve bunların Meksika ekonomisine toplam 43 milyon dolar katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Programın açılışında konuşan Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Hernandez de "Türkiye turizm sektörü ülkenin ekonomisinde, refahında ve büyümesinde kritik bir rol oynamaktadır." diye konuştu.

Hernandez, etkinliğin temel amacının Türk ziyaretçilere Meksika'yı tanıtmak olduğunu belirtti.

Etkinliğin sonunda yapılan çekilişle 5 kişi Meksika'ya ücretsiz seyahat kazandı.


Benzer Haberler & Reklamlar