Sabancı Vakfı’nın desteğiyle Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi – Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde devam eden 'Belgeden Kurguya, Atölyeden Müzeye – Mardin’den Fotoğraflar' sergisi gördüğü yoğun ilgi sebebiyle 29 Aralık Pazar gününe kadar uzatıldı.
Sergi; çağdaş fotoğraf sanatçıları Murat Germen’in öncülüğü ile Ahmet Elhan’ın yürütücülüğünde düzenlenen atölye çalışmalarına katılan 17 genç yeteneğin ürettikleri fotoğraflardan bir seçki sunuyor. Öğrenci, öğretmen, tekniker, gibi farklı meslek gruplarından katılımcıların yaşadıkları ve hissettikleri Mardin’i fotoğrafladıkları sergi; "zaman / mekân" kavramlarının arasındaki dinamiklerle, “inşanın temsili, temsilin inşası" ikilemi üzerine odaklanıyor.
Mardin’de yaşayan gençlerin kendi sanat dillerini oluşturmasına da imkan tanıyan “Belgeden Kurguya, Atölyeden Müzeye – Mardin’den Fotoğraflar” sergisi, 29 Aralık 2019 tarihine kadar Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, Dilek Sabancı Sanat Galerisinde görülebilecek.


Safranbolu Uluslararası Safran Festivali başladı
Kastamonu Taşköprü'de çiftçi, tarlasını sürerken lahit buldu.
Atatürk’ün arkeoloji mirası: Anadolu tarihsel mirasına sahip çıkma ve koruma mücadelesi
Gölyazı’daki Apollonia ad Rhyndacum’daki antik tiyatroda seyirci basamakları arasında mezar bulundu