Mağaza - müze - eczane bir arada Atelier Rebul Heritage Store

Mağaza - müze - eczane bir arada Atelier Rebul Heritage Store

Heritage Store / Kültürel Miras Mağaza olarak hikayesi 1895 yılında Pera’da başlayan ve formülleriyle koku tarihine imza atan Rebul Eczanesi, Atelier Rebul Heritage Store olarak, Galataport İstanbul’un 100 yılı aşan Tarihi Paket Postanesi’nde mağaza-müze-eczane temasıyla hizmet vermeye başladı.

Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde 19. yüzyıldan 21. yüzyıla uzanan bir yolculuk içeren Atelier Rebul Heritage Store mağazasının dekorasyonu Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün tasarladı.

Atelier Rebul Heritage Store’da, bir asırdan fazla süredir arşivlerde saklanan değerli formüller, fotoğraflar, evraklar ve antika şişeler sergilenirken, kişiye özel hazırlanan ürün hizmetiyle eczane ruhu yaşatılıyor.

Fransız Jean Cesar Reboul tarafından kurulan Rebul Eczanesi'nin yeni ticarethanesi,  Atelier Rebul Heritage Store'da bir asırdan fazladır saklanan antika şişeler, evraklar ve eski fotoğraflar ziyaretçilere sunuluyor.

Dekaratör Serdar Gülgün tasarımı hakkında “Tarihi Yarımada’ya bakan bu mağazayı tasarlamaktan büyük heyecan duydum. Rebul Eczanesini, 19. yüzyıl sonundan 21. yüzyıla taşımak harika bir deneyim. Rebul, çocukluğumuzdan beri birlikte büyüdüğümüz, varlığından gurur duyduğumuz, gelişimini ise hayranlıkla izlediğimiz bir marka. Ben, mevcut değerlerimizi korumak ve bu değerleri günümüze adapte edip ileri taşımanın gerektiğine inanıyorum. İşte Rebul de tam bunu yapıyor, 1895’te Rebul Eczanesi ile başlayan yolculuğunu, Rebul markası ile ve de daha sonra Atelier Rebul ile kendini ileri taşıyan, değerlerini korurken kendini yenileyebilen bir marka, hem de uluslararası bir düzeyde. “Heritage Store” üç bölümden oluşuyor, ilk bölümde yarım oval bir alan sizi Atelier Rebul’ün hikayesi ile karşılıyor. Daha sonra geçtiğiniz ana mekan ise aynalı tonoz kubbenin olduğu alan. İçeriye adımınızı attığınız anda mobilyalarından tavanlarına, apliklerden perdelerine asırlık hikayenin ortak olduğu dönemlerin izlerine rastlıyorsunuz. Merkeze yerleştirdiğimiz aynalı tonoz kubbe Osmanlı mimarisinde çok sevilen bir mimari form. Bu kubbenin merkezine ise 19. yüzyıl döneminde kuyumculuk, tezhip, kumaş ve mimaride kullanılan, oval formlu bir şems deseni yerleştirdik. Merkezden gelen ışıkları temsilen eden şems tavan göbeğini yine o döneme ait geometrik desenler tamamladı. Tamamı devlet sanatçılarının kalem işçiliği ile yapılan diğer bir tavan ise mağazanın arka bölümünde bulunan sekizgen odada. Sekizgen formlu tavanın içine Atelier Rebul’ün İstanbul koleksiyonunda kullandığı deseni yerleştirdik. Sayısız detaylarımızla birlikte, müzemiz ve duvarlarımızda asılı asırlık fotoğraflarla da tarihi bir yolculuk yaşatıyoruz.” dedi.

Eski Günleri Hissettiren “Kişiye Özel Ürün” Ayrıcalığı

“Atelier Rebul Heritage Store”, kişiye özel formüle edeceği ürün servisiyle de Rebul Eczanesi’ni yaşatıyor. Sadece bu mağazaya özel, şu an için %100 doğal iki farklı koku ile geleneksel sabun, doğal deodorant ve oda spreyini müşteriler kendilerine özel olarak hazırlatabilecek.  Atelier Rebul, ilerleyen günlerde kişiye özel koku alternatiflerindeki yeniliklerini devam ettirmeyi planlıyor.


Benzer Haberler & Reklamlar