Lüleburgaz’daki 450 yıllık Sıbyan Mektebi müze olsun kampanyası

Lüleburgaz’daki 450 yıllık Sıbyan Mektebi müze olsun kampanyası

Lüleburgaz’da Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden Sokollu Külliyesi’nin parçası olan 450 yıllık Sıbyan Mektebi binasının tarih müzesi olması için imza kampanyası başlatıldı.

Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Sıbyan Mektebi’nin müze olması için kentteki meslek odaları ve vatandaşlardan imza toplayacaklarını açıkladı. .

Lüleburgaz’ın en önemli eserlerinden Sokollu Külliyesi’nin parçası 450 yıllık tarihi Sıbyan Mektebi’nin kente tarih müzesi olarak kazandırılması için Change.org’da başlatılan imza kampanyasına destekler artarken bir destek de Lüleburgaz Kent Konseyi’nden geldi. Sıbyan Mektebi’nin kente kazandırılması gereken bir yer olduğunu belirten Binnur Dinç, bu doğrultuda meslek odaları ve vatandaşlarla dilekçeli imza kampanyası başlatmak için kolları sıvadı.

İmzalar Tarih Müzesi için



Bu kapsamda Dinç, meslek odaları ve vatandaşlardan tek tek imza toplamaya başlayacak. Sıbyan Mektebi’nin Lüleburgaz için çok önemli bir eser olduğunu söyleyen Dinç, “Biz Lüleburgaz Kent Konseyi olarak Sıbyan Mektebi’nin herhangi bir kurumun ofisi olarak kullanılmasını istemiyoruz. Lüleburgaz’da ofis olarak kullanılacak birçok yer var. Ancak Sıbyan Mektebi bir tane var. Bu nedenle en kısa sürede halkın taleplerinin dikkate alınıp Sıbyan Mektebi’nin kente bir tarih müzesi olarak kazandırılması için çalışmalara başlanılmalı” şeklinde konuştu.

Depo olarak kullanılıyordu

Mimar Sinan’ın 1569-70 yıllarında inşa ettiği Sokollu Külliyesi’nin önemli parçalarından biri olan, Osmanlı döneminde günümüzdeki karşılığıyla ilköğretim olarak faydalanılan Sıbyan Mektebi son yıllarda Türk Kızılay Lüleburgaz Şubesi’nin deposu olarak kullanılıyordu. Edirne Anıtlar Kurulu tarafından geçtiğimiz aylarda restorasyon çalışmalarına başlanılan Sıbyan Mektebi’nde yine geçtiğimiz aylarda incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, mektebin nasıl kullanılacağı konusunda halka sorulacağını söylemişti.  


Benzer Haberler & Reklamlar