Latmos belgeselinin galası yapıldı

AYDIN: Beşparmak Dağı'nda çekilen, Latmos antik kentinin bulunduğu bölgedeki maden ocaklarının doğaya zararlarının anlatıldığı Latmos belgeselinin galası gerçekleştirildi.

Şükran Güngör - Yıldız Kenter Kültür Merkezindeki galada, Yönetmen Yavuz Pullukçu belgesele ilişkin bilgi verdi.

"Bu toprakların kıymeti bilinmezse belgeselde gördüğümüz gibi o yerler talan olacak." diyen Pullukçu, bu gibi belgesellerle kitlelere ulaşılması gerektiğini söyledi. Pullukçu, "Hem Aydınlı olarak hem de bir belgeselci olarak doğduğum topraklarda bu belgesel gösterildiği için kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum." dedi.

Belgeselin, Hindistan'da düzenlenen 4.Chennai Uluslarası Film Festivali'nde "En İyi Belgesel" ödülünü aldığını kaydeden Pullukçu, birçok ülkede düzenlenen yarışmalarda da finale kaldıklarını anlattı.

Filmin senaristlerinden Hasan Cüneyt Bozkurt da kendisinin aynı zamanda Latmos adında kitabı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "İş makinesi sesleri içerisinde travmalar geçirerek bir labirentten çıkmaya çalışan bir kadını ve onu oradan çıkarmaya çalışan bir ekibi anlatıyor. Umarım tıpkı Latmos kitabının finali gibi Beşparmak Dağı da yaşanan bu ekolojik tahribattan bir an önce kurtulur. Biz, Latmos kitabı ve Latmos belgeseliyle bu sorunun giderilmesine ne kadar çok katkı sunabilirsek o kadar çok mutlu oluruz."

Galaya, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Yönetmen Yüksel Aksu, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü ve çok sayıda sanatsever katıldı.

AA Ferdi Uzun 


Benzer Haberler & Reklamlar