Lapseki'nin tarihi kaplıcaları halkın kullanımına açılacak

Lapseki'nin tarihi kaplıcaları halkın kullanımına açılacak

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Roma döneminden kaldığı belirlenen 700 yıllık tarihi kaplıcaların halkın kullanımına açılması için çalışma yapılacak.

ÇANAKKALE: Lapseki'de Roma döneminden kalan tarihi kaplıcalar kullanılması için restore edilecek. 

Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, beraberinde il genel meclisi üyeleri Tayfun Sevim ve Hasan Engin ile Özel İdare Müdürü Ahmet Alkan'ın katılımıyla kaplıca bölgesinde incelemelerde bulundu.

Kaplıcaları vatandaşların rahatlıkla kullanması gerektiğini ifade eden Şahin, "İlçemizin dağ köylerinden biri olan Kocabaşlar köyünde bulunan tarihi kaplıcanın bulunduğu alanda köylere hizmet götürme birliği encümen üyeleriyle incelemelerde bulunduk. Detayı çok iyi bilinmemekle beraber Roma döneminden kaldığı rivayet edilen bir sıcak su kaynağına muhtarımız ile beraber geldik ve gerekli incelemeleri yaptık. Şu an itibarıyla suyun 36 derece sıcaklıkta olduğunu tespit ettik. Daha önceki dönemlerde köylere hizmet götürme birliğince üniversite kanalıyla incelemeler yapmışlar. Bu alanda vatandaşlarımızın kullanımı için herhangi bir turizm yatırımı yapılabilir mi? Arkadaşlarla onun değerlendirmesini yapmaya geldik. Bunun için önümüzdeki süreçte üniversitemizde, il özel idaresinde bu konunun detaylı bir çalışmasını yapma kararı aldık." dedi.


AA Ercan Özçetin 


Benzer Haberler & Reklamlar