Kyzikos antik kentinde 2019 yılı arkeoloji kazıları başladı

Kyzikos antik kentinde 2019 yılı arkeoloji kazıları başladı

Balıkesir’in Erdek ilçesi sınırları içinde yer alan Kyzikos Antik Kenti'ndeki sezon kazıları Prof. Dr. Nurettin Koçhan’ın başkanlığında gerçekleştiriliyor.

DHA'dan Basri Tuncay Ertan'ın haberine göre; Kyzikos Antik Kenti'nde başlayan kazılar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan’ın başkanlığındaki kazı ekibi tarafından yürütülüyor. Kazıda, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde arkeoloji bölümü bulunmaması ve Sanat Tarihi Bölümü’nün de yeni açılması nedeniyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri görev alıyor. Başkan yardımcılığını Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Korkmaz Meral’in yaptığı ekip, bu dönem de yine Hadrianus Tapınağı üzerinde çalışmalarda bulunacak.

Öte yandan, eskiden kazı yapma izninin, Bakanlar Kurulu kararıyla öğretim üyelerine verilmesi uygulamasından vazgeçilerek, bu iznin üniversitelere verildiği, üniversitelerin ise kendi bünyesinden kazıları yapmak için bir akademik personeli görevlendirdiği öğrenildi.

Erdek’in Düzler bölgesinde yer alan Kyzikos Antik Kenti'nin çok önemli bir parçası konumundaki Hadrianus Tapınağı’nı, içinde bulunduğumuz yaz aylarında her gün ortalama 50 kişinin ziyaret ettiği gözleniyor


Benzer Haberler & Reklamlar