Küratör Alexia Fabre, İstanbul'da MAC VAL müzesini anlatacak

Küratör Alexia Fabre, İstanbul'da MAC VAL müzesini anlatacak

Val-de-Marne Çağdaş Sanat Müzesi Şef Küratörü Alexia Fabre, İstanbul Modern’de Müzeler Konuşuyor etkinliğinin konuğu olacak. Fabre, 11 Nisan’da gerçekleşecek söyleşide müzecilik deneyimlerini paylaşacak

İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’deki meslektaşları ve ziyaretçilerle buluşturmayı amaçlayan “Müzeler Konuşuyor” 2019’da Fransa’yı ağırlıyor.

Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Fransa’nın etkinliklerinin ikinci konuğu Val-de-Marne Çağdaş Sanat Müzesi'nin (MAC VAL) kuruluşundan bu yana şef küratörlüğünü üstlenen Alexia Fabre olacak.

Fabre’nin “MAC VAL, Bölge için Bir Müze (Yapım Aşamasında)” başlıklı konuşması İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde 11 Nisan Perşembe 19.00’da başlayacak. Ücretsı̇z izlenebilecek etkinlikte, Sısmultane çevı̇rı̇ yapılacak.

1950’lerden günümüze MAC VAL

2005 yılında Paris yakınlarındaki Val-de-Marne’e bağlı Vitry-sur-Seine’de kurulan MAC VAL, 1950’lerden günümüze Fransa’daki çağdaş sanata ve sanat ortamına odaklanan ilk kurum olarak dikkat çekiyor. Bulunduğu çevreyi Fransa ve farklı coğrafyalardan örneklerle irdeleyen kurum, bu süreçte toplumun ortak değerleriyle birlikte çeşitliliğini yansıtarak özgünlüğünü sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana dönüşüm halindeki müzenin yer verdiği sanatsal içerik ve kültürel etkinlikler, kamuyla kurum arasındaki ilişkinin de devamlılığını sağlıyor.

Alexia Fabre kimdir?

MAC VAL’in kuruluşundan beri şef küratörlüğünü üstlenen Alexia Fabre, 1998 yılından itibaren müzenin kuruluş sürecinde etkin rol oynadı. 2005 yılından itibaren kurumun sanatsal ve kültürel politikalarını belirlemenin yanında, müzenin bulunduğu bölgenin toplumsal yapısıyla bağlantılı sergi ve programlara şekil veriyor. 2009 ve 2011 yıllarında Nuit Blanche Paris’nin sanat direktörlüğünü MAC VAL’de süreli sergilerden sorumlu Frank Lamy’yle birlikte üstlendi. 2007-2011 yılları arasında École du Louvre’da ders de veren ve 2017 yılında Québec, Kanada’daki Manif d'Art Çağdaş Sanat Bienali’nin misafir küratörlüğünü yapan Fabre, Grand Palais’deki “Ay” sergisinin (3 Nisan - 22 Temmuz 2019) eş küratörüdür.


Benzer Haberler & Reklamlar