Kültürel Mirasın Dostları Derneği takdirlik projelerinden dolayı onurlandırıldı

Kültürel Mirasın Dostları Derneği takdirlik projelerinden dolayı onurlandırıldı

Kültürel mirası korumak ve kollamak amacıyla 2005 yılında kurulan KUMID, Türkiye'nin kültürel miras alanına damga vuran önemli projelerinden dolayı, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu tarafından onurlandırıldı.

UNESCO Kültürel Miras Koruma El Kitaplarını ("Müzelerde Güvenlik", "Yazma Eserlerin Bakımı ve Elleçlenmesi", "Koleksiyonların Belgelenmesi", "Müzeler İçin Afet Risk Yönetimi", "Depodaki Eserlerin Elleçlenmesi, "Dini Mirasın Güvenliğinin Sağlanması") Türkçe'ye kazandırmak başta olmak üzere gerçekleştirdiği "Dünya Miras Listesine Kayıtlı Savaştan Uzak Şehirler Projesi", "Müzelerde Bilimsel Teknikler ve Risk Yönetimi", “Kültürel Miras Sektöründe Değişim İçin Deneyim Projesi" "Avrupa Birliği Kültürel Miras Mevzuatı ve Türkiye Projesi" ve Kültürel Miras Kavramında Yenilik Projeleri ile dikkate değer çalışmalar gerçekleştiren KUMİD (Kültürel Mirasın Dostları Derneği) buğüne değin pek çok ödüle layık görülmüştü. 

KUMİD'in çalışamalarını son olarak takdir eden topluluk "Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu" oldu. Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu oldu. 

Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu kurucusu ve sözcüsü ünlü editör arkeolog Nezih Başgelen, KUMID'i onurlandırma nedenlerini şu şekilde açıkladı:  "Kültürel Mirasın Dostları Derneği (KUMID) ilgili ulusal ve uluslararası aktörlerle işbirliği yaparak; barış döneminde, afetlerde, iklim değişikliğinde, silahlı çatışma öncesinde, sırasında ve sonrasında ülkemizdeki dünyadaki kültürel mirasın tahrip edilmesini önlemek ve kültürel mirasın korunması hakkında toplumu bilinçlendirmek amacıyla çoğunluğu akademisyenlerden oluşan bir grup aydın tarafından 2006 yılında İstanbul’da kurulmuştur. KUMID 2006 yılından beri Europa Nostra’nın Kurumsal Üyesi ve CHNT-ICOMOS Avusturya’nın Bilim Kurulu Üyesidir. KÜMİD'i bugüne kadar kültürel mirasın korunması konusunda ülkemize kazandırdığı değerlerden dolayı platform olarak gönülden kutluyoruz"


Benzer Haberler & Reklamlar