Kültür ve Turizm Bakanlığından Kutsal Emanetler Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığından Kutsal Emanetler Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, müze ve ören yerlerinin gişelerinin işletilmesine ilişkin ihaleyi kazanacak firmaya kutsal emanetlerin güvenliğinin teslim edileceğine ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğu bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, müze ve ören yerlerinin gişelerinin işletilmesi ihalesini kazanacak firmaya, kutsal emanetlerin güvenliğinin teslim edileceği iddiası yalanlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından, "Müze ve ören yerleri gişelerinin işletilmesi işi ihalesi"ne ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, ihaleye yönelik sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda gerçek olmayan iddialara yer verildiğinin görüldüğü belirtildi.

"İhalenin konusu, müze ve ören yerlerinin gişelerinin işletilmesinden ibarettir." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, ihaleyi kazanacak firmanın ve personelinin müze ve ören yerlerinin gişeleri dışındaki alanlarda herhangi bir yetki ve sorumluluğunun olmayacağı bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kutsal emanetlerin güvenliğinin ihaleyi kazanacak firmaya teslim edileceği bilgisi tamamen gerçek dışıdır. İhaleye yönelik süreç henüz tamamlanmamıştır. Bakanlık tarafından ihaleye katılan herhangi bir firma ile sözleşme imzalanmamıştır. Sosyal medya paylaşımlarındaki bilgilerin aksine yapılan ihaleye şartname gereği yabancı firmalar katılamamışlardır. İhaleye yönelik süreç, içinde bulunduğumuz bu hassas dönemin tüm gerekleri ve ülkemiz menfaatleri dikkate alınarak yürütülmektedir."


AA Özcan Yıldırım 


Benzer Haberler & Reklamlar