Kocaeli'de 2 bin yıllık heykelin başı için kazı yapılacak

Kocaeli'de 2 bin yıllık heykelin başı için kazı yapılacak

Sondaj sırasında rastlanan Roma dönemine ait heykelin baş kısmının bulunması için kazı başlatıldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir arazideki sondaj sırasında rastlanan Roma dönemine ait kadın heykelinin baş kısmı, kazıyla aranıyor. 

Çukurbağ Mahallesi'nde eskiden otopark olarak kullanılan arsada 3 gün önce yapılan sondaj çalışması sırasında rastlanan ve Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde koruma altına alınan kadın heykelinin başının bulunması için ekipler çalışma yürütüyor. 

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, yaptığı açıklamada, sondaj çalışmalarında  2 bin yıllık olduğu düşünülen başsız kadın heykeline rastlandığını, heykelin arkeologlar tarafından çıkarılarak koruma altına alındığını söyledi.

Yaklaşık iki metre uzunluğundaki heykelin başının bulunması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Zanburkan, "Zaten bölge arkeolojik açıdan çok zengin. Orada her yıl bütçemiz imkanları doğrultusunda kamulaştırma yaparak kazı çalışması yapıyoruz. Birinci derece hedefimiz bölgedeki antik Nikomedia kentinin kalıntılarını ortaya çıkarmak. Bölgede araştırma yapmak için arkeologlardan yoğun talep geliyor." ifadesini kullandı. 

 Zanburkan, heykelin restorasyon ve onarım çalışmasının tamamlanmasının ardından müzede sergileneceğini bildirdi.

A.A. - Şahin Oktay

 

 


Benzer Haberler & Reklamlar