Kocaeli hal esnafı arkeoloji dostu çıktı

Kocaeli’nin arkeolojik veri tabanını oluşturmak için yola çıkan 25 genç arkeolog, KOÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Ayşe Çalık Ross önderliğinde, İzmit Sebze Meyve Hali'ni ziyaret ederek kendilerine katkı sağlayan esnafa teşekkür ettiler.

Kullar Ovacık Mahallesi Atatürk caddesinde bulunan Kocaeli İzmit Sebze Meyve Hali bu kez Kocaeli Üniversitesi arkeolog öğrencilerine ev sahipliği yaptı. Hal Müdürü Ayhan Acar’ın önderliğinde öğrenciler hali gezip bilgi aldılar. Hal tezgâhlarında öğrenciler için karpuz kesen esnaf meyve ve sebze ikramında bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görevlendirdiği bakanlık temsilcisi denetiminde, uzman arkeologlar ve arkeoloji öğrencilerinden oluşan 23 kişilik bir ekibin yürüttüğü Kocaeli İli ve İlçeleri Yüzey Araştırması 2018 çalışmaları sona erdi.

Arkeoloji dünyasının yanı sıra kentin turizm potansiyelini geliştirmeye yardımcı olacak bu araştırma, 2018 yılı içerisinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meyve ve Sebze Hali ile yerel halkın destekleriyle gerçekleştirilebilen çalışmaların sonucunda Kocaeli’nin turizm potansiyelinin yükselmesi bekleniyor. Ayrıca yine bu çalışmaların sonuçlarını içeren, Kocaeli tarihinin bütün katmanlarını ortaya çıkaracak olan “Kocaeli Tarihi” adı altında bilimsel yayınlar hazırlanıyor.

Projeyi başarı ile tamamlayan Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross ve arkeoloji öğrencileri çalışmalarında kendilerine destek gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meyve ve Sebze Hali esnafına ve çalışanlarına teşekkür ziyareti yaptı. Oldukça keyifli anların yaşandığı ziyarette başarılı bir çalışma yürüten öğrencilere hal esnafı da destek verdi. Karpuz kesen meyve yiyen gençler hal ziyaretinde öğrencilik hayatları için önemli bir tecrübe olacak unutulmaz anılar yaşadı.

Şennur Yıldız - www.ozgurkocaeli.com.tr


Benzer Haberler & Reklamlar