KETAV'da Kemer Sualtı Arkeoloji Müzesi için fikir fırtınası yapıldı

KETAV'da Kemer Sualtı Arkeoloji Müzesi için fikir fırtınası yapıldı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti'de 9-14 Eylül tarihlerinde bu yıl onuncusu düzenlenecek festival, Borusan Quartet ve Gökhan Aybuluş konseriyle başlayacak.

Kemer Tanıtım Vakfı'nın (KETAV) aylık toplantısı, KETAV ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında Beldibi Mahallesi’ndeki Paloma Otel’de yapıldı. Toplantıya, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ve KETAV yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, Kemer'de yapılması planlanan Sualtı Arkeoloji Müzesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunulurken, KETAV'a üye kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılması ve üyelerin KETAV hakkında bilgilendirilmesi kararı alındı.

Toplantıda, en çok ziyaret edilen ören yerlerinden Phaselis Antik Kenti'de bu yıl onuncusu düzenlenecek olan festival, 9-14 Eylül tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Borusan Quartet ve Gökhan Aybuluş konseriyle başlayacak festivalin ikinci gününde Flamenko Endülüs'ten Anadolu'ya konseri, 12 Eylülde Akra Jazz Band ve Cansu Nihal Akarsu, 13 Eylülde Golden Horn Brass konserleri gerçekleştirilecek. Festival, 14 Eylül’de Cihat Aşkın Ensable ile Türk Valsleri konseri ile sona erecek.

KETAV ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Eylül’de düzenlenecek 10. Phaselis Festivali’nin artık uluslararası boyutta daha iyi tanıtımının yapılması gerektiğini belirterek, “Dokuz yıldır yapılan festivalin her sene daha iyi yapılması için elimizden geleni yapmalıyız. Bu festivali artık uluslar arası arenada da daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Kemer’i sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını anlatmamız lazım. Kemer artık sanatsal faaliyetlerle de gündeme gelecek. Bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Şüheda Dayantürk - kemergozcu.com


Benzer Haberler & Reklamlar