Kayseri Kalesi'nde restorasyon bitti, açılış hazırlığı başladı

Kayseri Kalesi'nde restorasyon bitti, açılış hazırlığı başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, restorasyonu tamamlanan tarihi Kayseri Kalesi'nin Kültür Sanat Merkezi olarak 28 Eylül Cumartesi günü hizmete gireceğini açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Kalesinin artık şehre müze ve kültür sanat merkezi olarak hizmet vereceğini belirtti.

Kayseri Kalesi'nde başta restorasyon olmak üzere çok önemli ve titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini iddia eden  Büyükkılıç, şunları kaydetti: "Tarihi Kayseri Kalesi'nin kültür sanat merkezi haline getirilmesi için çalışmalarımızı tamamladık. Arkeoloji Müzemiz, kale içindeki yeni ve modern müze alanına taşındı. Artık Kültepe'de çıkarılan önemli eserlerimiz Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi yerine Kayseri Kalesi'nde sergilenebilecek. Kayseri Kalesi'nin içerisinde bodrum ve asma katlarında yapılan Arkeoloji Müzesi'nin yanı sıra kütüphane, konferans salonu, kültür sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar, sanatçılar sokağı, sanat galerileri, açık oturma alanları, kafeler ve seyir alanları bulunacak. Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi'ni 28 Eylül Cumartesi günü düzenleyeceğimiz programla tanıtacağız. Kalemizin resmi açılışını ise ekim ayında şehrimize teşrif edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapacak."
Muhabir Ramazan Kaya


Benzer Haberler & Reklamlar