Kartepeli çocuklar arkeolojiyle tanıştılar

Kartepe Belediyesi Hezarfen Ahmet Çelebi, Piri Reis ve Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evi öğrencileri, hafta sonu ilimizdeki Arkeoloji ve Etnografya Müzesini ziyaret ederek; tarihi eserler, geçmiş yüzyıllardaki yaşam ve sanat hakkında bilgi sahibi oldular.

Ziyaret esnasında oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlenen öğrenciler, batı kültürüne ait, inanç temelli heykeller, Osmanlı dönemine ait sikkeler, koku şişeleri ve geleneksel kültürümüzde geniş yer bulan gelin ile kına odalarını gezerek, müze yetkililerinden tarihimiz hakkında bilgi aldılar.

Planladıkları etkinlikler ile kültürel ve tarihi mirasımızı çocuklara tanıtan, değerlerimize sahip çıkan Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, çocukların ufkunu genişleterek, hayata farklı pencerelerden bakabilmelerine de olanak sağlıyor. Çocukların gelişiminde temel eğitim bilimlerinin dışında kültür, sanat, spor gibi faaliyetlerin de çok önemli olduğunu dile getiren veliler ve öğrenciler, çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'e teşekkür ettiler.


Benzer Haberler & Reklamlar