Kars'taki Kazı ve Yüzey Araştırmaları paneli KAÜ'de gerçekleştirildi

Kars'taki Kazı ve Yüzey Araştırmaları paneli KAÜ'de gerçekleştirildi

Kars ve çevresindeki arkeolojik kazılar ve yüzey araştırmalarını konu edinen panel, Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşti. Panelde, arkeoloji kazıları, yüzey araştırmaları, arkeolojik buluntular, Kars'taki tarihi camiler ve mezar taşlarının yapısı hakkında bilgi verildi.

Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 1. Tarih, Arkeoloji ve sanat tarihi günleri konulu araştırma çalışmaları kapsamında düzenlediği "Kazı ve Yüzey Araştırmaları"’ konulu  panel Tıp Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Panel başkanlığını Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Ural'ın yaptığı panele  Doç. Dr. Hüseyin Metin, Tarih Bölümü Eski Çağ Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Akın Bingöl, Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Yardımcıel ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Arslan panelist olarak katıldılar.

Panelde, arkeoloji kazıları, yüzey araştırmaları, arkeolojik buluntular, Kars’'taki tarihi camiler ve mezar taşlarının yapısı hakkında bilgi verildi. Panel, katılımcıların panelistlere kazı ve yüzey araştırmaları konusunda soru-cevaplarla sürdü.

Adile Dakmaz / Kars Hakimiyet


Benzer Haberler & Reklamlar