Yaklaşık 10 ay önce Roma dönemine ait olduğu belirtilen mermer lahitin bulunduğu zeytinlikte, bir lahite daha rastlandı
Bursa'nın İznik ilçesinde zeytinlikte mermer lahit bulundu.
Alınan bilgiye göre, ilçe merkezine 5 kilometre uzaktaki Hisardere Mahallesi yolu Kayaarkası mevkisindeki zeytinlikte yaklaşık 10 ay önce bulunan lahitin 10 metre doğusunda, bir lahite daha rastlandı.
Bunun, Hatice Sürek'e ait zeytinlikte daha önce bulunan, Roma dönemine ait olduğu belirtilen lahitle büyük ölçüde benzediği bildirildi.
Başlatılan resmi kazı çalışmalarının ardından tamamen çıkarılacak lahitin, İznik Müzesi'ne götürüleceği kaydedildi. Kapak kısmı açığa çıkarılan lahitin uzun kenarında 5 aslan başı yer alıyor.

Zeytinlikte daha önce bulunan, "kraliçe mezarı" olabileceği bildirilen ve iki tarafında "lotus çiçeği"ne sarılı Eros kabartması yer alan lahitin, şu ana kadar İznik'te başka örneğinin çıkmadığı ifade edilmişti.
Uğur Demirtaş - AA


Kastamonu Taşköprü'de çiftçi, tarlasını sürerken lahit buldu.
Atatürk’ün arkeoloji mirası: Anadolu tarihsel mirasına sahip çıkma ve koruma mücadelesi
Gölyazı’daki Apollonia ad Rhyndacum’daki antik tiyatroda seyirci basamakları arasında mezar bulundu
Van Gogh Müzesi Direktörü Emilie Gordenker: Müzecilikte amaç nicelik yerine nitelik olmalı