İzmir'de yakalanan çakma 'gülen neolitik heykel' Şahan Gökbakar'ı da aldattı

İzmir'de yakalanan çakma 'gülen neolitik heykel' Şahan Gökbakar'ı da aldattı

Recep İvedik tiplemesi ile milyonlarca insanı kahkahalara boğan ünlü komedyen Şahan Gökbakar, İzmir'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda yakalanan neolitik eser mi yoksa sahte mi olduğu merak edilen heykelin, heykeltraşına övgü yağdırınca Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Yahya Coşkun gerçeği açıkladı: "Taş 11.500 yıllık olabilir ama işçiliği yeni"

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda yakalanan güler yüzlü ve neolitik çağ eseri görünüşlü heykel bir anda sosyal medyanın en çok ilgi gören konuları arasına girince, ünlü komedyen Şahan Gökbakar da konuya kayıtsız kalmadı ve "Abi adamlar 11500 yil evvel bu heykeli yapiyor. Heykelin yuzu guluyo su hale bak... eskiden hersey daha guzeldi, insanlar çok daha mutluydu da bu kadar eskiden de mi ya...dusunsene henuz cilalı taş devrine geçilmemiş" twitini sosyal medya hesabından paylaştı. 

Sahte olduğu kesinleşti

Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun bu twitter mesajına verdiği yanıtla cevabı günlerdir merak edilen "sahte mi, değil mi* sorusunu da cevaplandırmış oldu. tarihi eser oldudğu sanılan heykelin sahte olduğu kesinleşti.

Yahya Coşkun: Yanlış bilgi

Yahya Coşkun,  Şahan Gökbakar'ın twitine şu yanıtı verdi: Taş 11.500 yıllık olabilir belki ama çekiç izleri, işçiliği yeni. Eser değil, sahte. Üzerine edebiyat da inşa edilmeye başlamış. Maalesef çok yayılınca asla düzelmiyor yanlış bilgi"

arkeolojikhaber.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar