İstanbul'da 56 tarihi çeşmeden içilebilir su akacak

İstanbul'da 56 tarihi çeşmeden içilebilir su akacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 56 tarihi çeşmeden içilebilir su akacağını müjdeledi.

Topkapı Sarayı’nın giriş kapısı ile Ayasofya arasında İstanbul’un en önemli noktalarından birinde yer alan tarihi 3.Ahmet Çeşmesi’nin suyu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’nun katıldığı programda yıllar sonra yeniden akıtıldı.

Ekrem İmamoğlu Yaklaşık 30 yıldır suyu akmayan Sultanahmet Meydanı’ndaki tarihi 3. Ahmet Çeşmesi'ne su bağlanması ile ilgili  İSKİ Genel Müdür Raif Mermutlu’dan bilgi aldı.

Mermutlu, 23’ü restorasyonda olan kentin farklı noktalarındaki toplam 55 tarihi çeşmeyi daha suya kavuşturacaklarının müjdesini verdi.

Suya kavuşan çeşmede yüzünü yıkayan İmamoğlu, yetkililerden bilgi alırken, tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Cankurtaran Mahallesi Muhtarı Nevin Taş’la da sohbet etti. Çocukluğunun bölgede geçtiğini belirten Taş, tarihi çeşmenin suyunun yaklaşık 30 senedir akmadığı bilgisini paylaştı. İmamoğlu, Taş’a, “Sizin de önderliğinizde burada şerbet dağıtalım. Daha önce de uygulaması olmuş. Ecdadımızın bize bıraktığı, akmayan çeşme kalmasın. Herkes oradan faydalansın. Turistler içsin. İçilebilir su olduğunu da duyuracağız. Yarın öbür gün inşallah bu günler normalleşir, otellere de tanıtım broşürleri koyarız” dedi.

İmamoğlu, "hedefimiz İstanbul’un tüm tarihi çeşmelerinden suyun yeniden akmasını sağlamak" dedi. 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar