İstanbul Sinema Müzesi, Avrupa Yılın Müzesi Ödüllerine aday oldu

İstanbul Sinema Müzesi, Avrupa Yılın Müzesi Ödüllerine aday oldu

İstanbul Sinema Müzesi, Avrupa Konseyi bünyesindeki Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından her yıl düzenlenen müzecilik ödüllerinden "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri"ne aday gösterildi.

Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri 2024 yılı adayları açıklandı. Adaylar arasında, Türkiye’den İstanbul Sinema Müzesi de yer alıyor.

‘‘Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’’ (EMYA), Avrupa Konseyi himayesinde Avrupa Müze Forumu tarafından her yıl verilen en uzun soluklu ve prestijli müze ödülü olarak anılıyor. Ödülü almaya hak kazanan müzeler ise oldukça önemli bir misyon üstleniyor.

200 yıla yaklaşan barok mimarisiyle ödüle aday gösterilen İstanbul Sinema Müzesi'nin Genel Müdürü Ceyhun Tuzcu, ‘Müzenin büyülü atmosferi dışında, kendi alanına ait en iyileri yetiştirmek üzere gerçekleştirdiği eğitim projeleri, seminerler, yönetmen buluşmaları ve atölyelerle zenginleşen içeriği ve kapsayıcılığıyla, İstanbul Sinema Müzesi’nin bu denli prestijli bir adaylığa layık görülmesi gurur verici. Bu adaylık, İstanbul Sinema Müzesi'nin sanat alanındaki önemli rolünü teyit ederken, uluslararası alandaki bilinirliğini daha da artıracak” dedi.

Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’nün kazananları 1 – 4 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleştirilecek olan EMYA Yıllık Konferansı ve Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

   


Benzer Haberler & Reklamlar