İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı 20 Nisan Cumartesi günü Kadıköy'de

İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı 20 Nisan Cumartesi günü Kadıköy'de

İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı, 20 Nisan 2024’te Gazhane İklim Müzesi 2'de düzenlenecek. Çevresel tahribatların merkezinde yer alan madencilik faaliyetlerine odaklanan buluşmada, ekolojik tahribatları konu alan belgesel gösterimi, çeşitli uzmanların bilgilendirici konuşmaları ile çevre, emek, hayvanlar, madenciliğin ekonomisi, kültürel varlıklar ve hukuk başlıkları altında altı ayrı masada düzenlenecek tematik çalıştaylar yer alacak.

İklim Adaleti Koalisyonu'nun konuyla ilgili açıklamasında şu bilgilere yer verildi: 

İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayına DavetTarih: 20 Nisan 2024 Cumartesi

Saat: 11:00 - 18:00
Yer: Gazhane İklim Müzesi 2
Adres: Hasanpaşa, İkbaliye Sk. No:39, 34722 Kadıköy/İstanbul

Türkiye İklim Adaleti Koalisyonu olarak “Madene İnat, Yaşasın Hayat“ başlığı altında “İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı”nda mücadeleyi bilgi temelli örmek amacıyla 20 Nisan 2024’te bütün gün sürecek etkinliklerle Gazhane İklim Müzesi 2'de buluşuyoruz.

Çevresel tahribatların merkezinde yer alan madencilik faaliyetlerine odaklanan buluşmada, ekolojik tahribatları konu alan bir belgesel gösterimi, çeşitli uzmanların bilgilendirici konuşmaları ile çevre, emek, hayvanlar, madenciliğin ekonomisi, kültürel varlıklar ve hukuk başlıkları altında altı ayrı masada düzenlenecek tematik çalıştaylar yer alıyor.

Deneyimlerini ve bilgi birikimini paylaşmak isteyen herkesin katılımına açık buluşma, bütüncül bir yaklaşımla bilgiyi eyleme tercüme etmeyi murad ediyor. Bu amaçla ilgilileri çevre, emek, hayvanlar, ekonomi, kültürel miraslar ve hukuk alanlarında yapılacak çalışmalara katkı sağlamaya davet ediyor. Tematik masalardan oluşan çalıştay sonuçları, bir araya getirilip basın ile paylaşılacak. Böylece buluşmaların ana başlığındaki iddiamız hayat bulacak.

Çalıştayımız bilgiye erişimin giderek sis bulutu içine itildiği günümüzde, hem savunuculuk hem de yasa koyuculara destek olacak, bilgi temelli aktivizme altlık sağlayarak örgütlülüğü güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Doğal ve toplumsal dönüşümün birbirinden ayrılamacağına inanan ekolojistleri, emek aktivistlerini, kültürel varlıklara sahip çıkanları ve birlikte yaşamın zamkı hukukun üstünlüğünü savunanları çalıştayımıza katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Söz eylem birliği için not:

Sevgili katılımcımız, sizlerle birlikte çevre aktivizmi ve bilgi temelli eylem için önemli bir gün geçireceğiz. Buluşmamızda çöp üretmeyi en aza indirmek ve paylaşım kültürünü desteklemek için sizden bir ricamız var. Lütfen yanınızda getirebileceğiniz atık oluşturmayan, paylaşabileceğiniz yiyecek ve içecekleri tercih edin. Böylece hem çevremizi korumuş hem de dayanışmaya içkin olan paylaşıma can vermiş oluruz.

İklim Adaleti Koalisyonu 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar