İki İbranice el yazması da Sakarya'da yakalandı

İki İbranice el yazması da Sakarya'da yakalandı

Türkiye'de son aylarda sayıları uzmanları dahi şaşırtacak kadar hılza artan tarihi eser süsü verilmiş ve tarihi eser olduğundan şüphelenilen yazma eserlere iki tane daha eklendi. Sapanca'da jandarma ekipleri, tarihi eser olabileceğinden şüphelenilen iki el yazması ile uzun namlulu silah ele geçirildi, 4 şüpheli yakalandı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen tarihi eser operasyonunda, tarihi eser olduğundan şüphelenilen iki el yazması Tevrat ile uzun namlulu silah ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki bir dinlenme tesisinde tarihi eser kaçakçılığı ihbarı alan İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ile Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

Dinlenme tesisinde bir aracın yanında bekleyen T.O, K.Ç, H.G. ve S.S'nin üst aramasını yapan jandarma ekipleri, K.Ç'nin üzerinde tarihi eser olduğu değerlendirilen İbranice el yazması iki Tevrat ele geçirdi.

Araçta yapılan aramada ise arka koltuğunda bir uzun namlulu silah bulundu, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden H.G. ve S.S. jandarmadaki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken T.O. ve K.Ç'nin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Öte yandan ele geçirilen iki İbranice kitabın gerçek olup olmadığının araştırılması için Sakarya Müze Müdürlüğüne gönderileceği öğrenildi.

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar