II. Ramses'in dev heykeli onarılıyor

II. Ramses'in dev heykeli onarılıyor

Mısır'da Karnak Tapınakları'nda süren geniş çaplı restorasyon çerçevesinde II. Ramses'in başı gövdesinden ayrı duran dev heykeli birleştirilecek.

Mısır Eski Eserler Bakanlığı, Karnak Tapınağı'nın restorasyon çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak; bir zamanlar tapınağın ilk kulesinin ön cephesinde yer alan Firavun II. Ramsess'in devasa  heykelinin onarımı yapılıyor.

Gri granit oyma, 65 ton ağırlığında ve 10.8 metre boyundaki dev heykel M.S. 4 yüzyılda yaşanan depremde hasar görerek parçalanmış ve başı gövdesnden ayrılmıştı. 

Mısır Eski Eserler Bakanlığı, Luxor antikalar bölümünün başkanı, Mustafa Veziri (Mostafa Waziri) heykelin yeniden inşasının bir ay önce başladığını ve iki ay içinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Heykelin restorasyonu bitince tapınak önünde orijinal konumunda sergilenecek.  Heykelin yanında dördü ayakta duran, ikisi oturan 6 kişin heykeli daha olduğunu söyleyen Mustafa Veziri; 2016 yılında bakanlıklarının, bu heykellerden birini restore etme ve yeniden inşa etme kararı aldığını söyledi.

Ahram Online


Benzer Haberler & Reklamlar