Idyros Antik Kenti'nde yangın paniği yaşandı

Idyros Antik Kenti'nde yangın paniği yaşandı

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Idyros Antik Kenti bölgesinde yangın çıktı. Arkoloji kazıları devam eden kalıntılara ulaşmadan söndürülen yangında 4 dönüm alan etkilendi, 2 çam ağacı ise zarar gördü.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Idyros Antik Kenti'nin yanında bulunan kuru otlar alev aldı. Yangın, kazı çalışmaları devam eden kalıntılara ulaşmadan söndürülerek, yarım saatlik müdahale ile kontrol altına alındı. 4 dönüm alanın etkilendiği yangında, 2 çam ağacı zarar gördü. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

SERİK İLÇESİ'NDE 3 HEKTAR ORMAN YANDI

Serik ilçesinde de Deniztepesi Mahallesi'nde ormanlık alan yanındaki tarlada yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan alevlerin söndürülmesi için çalışma başlatıldı. Soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, "3 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yakınındaki evlere sıçramaması için yoğun çaba sarf ettik. Üç saatte kontrol altına alındı." dedi.

GAZİPAŞA İLÇESİNDE 3 DÖNÜM MAKİLİK ALAN YANDI

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde çıkan yangında 3 dönümlük makilik alan ve nar bahçesi zarar gördü.

Cumhuriyet Mahallesi Karadağ mevkisinde makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle alevler, yakınındaki nar bahçesine sıçardı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 acil müdahale aracı, 4 arazöz, 2 su tankeri ve işçilerle yangına müdahale edildi. Evlere sıçramadan yaklaşık bir saatte kontrol altına alınan yangında, 3 dönüm makilik alan ve nar bahçesi zarar gördü.
 


Benzer Haberler & Reklamlar