Gaziantep'te tarih türbe restore ediliyor

Gaziantep'te tarih türbe restore ediliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı, Araban ilçesindeki Sa'd Bin Ebi Vakkas Hazretleri türbesinde restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları yaptı.

GAZİANTEP: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, inanç turizminin alt yapısını oluşturmak amacıyla merkez ilçelerle Araban, İslahiye, Nurdağı, Oğuzeli, Nizip, Yavuzeli'nde bulunan inanç turizmine yönelik bölgeleri tadilat ve restorasyon yaparak turizme kazandırıyor.

Çalışmalar kapsamında, Araban ilçesindeki Sa'd Bin Ebi Vakkas Hazretleri türbesinde de restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nuri Gazyağcı, Gaziantep sınırları içindeki 28 türbenin restorasyonunu yaparak inanç turizmine yeniden kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Araban'daki Sa'd Bin Ebi Vakkas Hazretleri Türbesi'nde de restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapıldığını aktaran Gazyağcı, restorasyon kapsamında türbenin çatısı, kubbesi, kapısı, sandukası ve bahçe duvarında, tuvalet ve abdest alma yerinin restore edildiğini söyledi.

Ayrıca türbe çevresine kesme bazalt döşendiğini, aydınlatma armatörleri takıldığını dile getiren Gazyağcı, türbe civarına da bilgilendirme panoları konulduğunu kaydetti.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının planlandığını kaydeden Gazyağcı, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmasıyla, günümüze kadar ulaşan ziyaret merkezlerinin çevre düzenlemesi, aydınlatma, ulaşım gibi konuların iyileştirilmesini ve tanıtımını yaparak ziyaretçi sayısının artırılmasını hedefliyor." dedi.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı tarafından ilçeye bağlı Ziyaret kırsal mahallesine hakim tepe üzerinde bulunan Sa'd Bin Ebi Vakkas Hazretleri türbesinde yapımına başlanan restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

AA Mahmut Bazlama 


Benzer Haberler & Reklamlar