Gaziantep'te eski adliye kültür sanat merkezi oldu

Gaziantep'te eski adliye kültür sanat merkezi oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kültür sanat merkezi kapılarını ilk kes merkezde hüsnü hat sergisi ile açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra kültür sanat merkezi haline getirilen eski adliye binasında açılan hüsnü hat sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, serginin açılışında, vaatlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Restore edilen binada ilk etkinliği hüsnü hat sergisiyle gerçekleştirdiklerini belirten Şahin, "Bugün burada Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden 65 sanatçının eseri sergileniyor.

Tarihi dokuyla hat sanatı birbirine çok yakışıyor. Bütün halkımızın bu eserleri görmelerini istiyoruz" dedi.Eski adliye binasının bundan sonra kültür ve sanat merkezi olarak hizmet vereceğini hatırlatan Şahin, Türkiye'nin en iyi restore ekibiyle çalıştıklarını ve ortaya da güzel bir eser ortaya çıktığını vurguladı.

Şahin, restorasyonda, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, sığınma evindeki kadınlar ile uyuşturucu tedavisi gören gençlerin çalıştığını bildirdi.Restorasyon çalışmalarında renkli cam kullandıklarını dile getiren Şahin, "Bu binanın balkonunda Süleyman Demirel'den Turgut Özal'a kadar birçok lider konuşma yaptı.

10 dönüm tek çatı altında restorasyon yapıldı. Böylesi bir merkezi şehrimize kazandırdığımız için çok mutluyum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.



A.A.  Kemal Karagöz


Benzer Haberler & Reklamlar