Galata Rum Okulu: Galata Rum Okulu Vakfı

Galata Rum Okulu Vakfı nedir? Galata Rum Okulu Vakfı iletişim bilgileri

Galata Rum Okulu, 1885 yılında neo-klasik mimari üslupla inşa edildi. İstanbul’un en eski semtlerinden Galata’da yer alan okul, öğrenci yetersizliği nedeniyle 1988 yılında eğitim faaliyetlerine ara verdi.

Galata Rum Okulu Vakfı (Galata Rum İlkokulu Vakfı); 1910 yılında okul binasındaki eğitim faaliyetlerini desteklemek ve yetenekli öğrenilere yardımcı olmak amacıyla kuruldu. 

2012 yılında İstanbul Rum cemaatine iade edilen okul binası, bu tarihten itibaren Galata Rum İlkokulu Vakfı olarak birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Başta Rum kimliği ve kültürel mirası olmak üzere birçok farklı kültürel kimlik ve birikimi bünyesinde barındırarak tüm İstanbul’u kucaklayan bir kültür, sanat ve eğitim alanı olarak faaliyet göstermeyi amaçlıyor.

Mimar Murat Tabanlıoğlu tarafından, Athanasios ve Marina Martinos Vakfı’nın desteğiyle restore edilen vakıf binası; 2023 yılında kapılarını okulun ve kentin tarihini, belleğini ve geleceğini araştırmayı amaçlayan nitelikli, deneysel ve özgür her yaratıcı zihin ve projeye açıyor.

İLETİŞİM
Adres: Galata Rum Okulu, Kemeraltı Cad. No 25, Beyoğlu

E-posta: galatarum@gmail.com
facebook.com/galatarumokulu

İnternet sitesi: http://galatarumokulu.blogspot.com/


Benzer Haberler & Reklamlar