ETSO Başkanı Edirne esnafını uyardı: Turistler etiketi görsün

Ürünlerde fiyat etiketi olmamasının turistlerin aklında "Acaba bana farklı fiyata mı satıyor?" sorusunu oluşturduğunu anlatan Zıpkınkurt, bu ikilemin ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgar ve Yunan turistlerin kente gelerek alışveriş yaptıklarını belirterek, "Bazı esnafın ürünlerinde fiyat etiketleri hala yok. Eksiklerin bir an önce giderilmesi gerekir. Bir ürünün normal fiyatı neyse, turiste de aynı fiyattan verilmeli." dedi.

Zıpkınkurt, düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır kenti olan Edirne'nin bunun avantajlarını fazlasıyla görmeye başladığını söyledi.

Eskiden Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerin sadece belirli alanda alışveriş yaparak ülkelerine döndüklerini anlatan Zıpkınkurt, şöyle devam etti:

"Ama bugün çok çok çeşitli eşyalar alıyorlar, bunun içinde market var, nalbur var, tekstil var. Kısacası her şey alıyorlar. Her gün araçlarının bagajını doldurup gidiyorlar. Bazı esnafın ürünlerinde fiyat etiketleri hala yok. Eksiklerin bir an önce giderilmesi gerekir. Bir ürünün normal fiyatı neyse, turiste de aynı fiyattan verilmeli. Büyük mağazalarda fiyat etiketleri ürünün üzerinde olduğu için oradan alışveriş yapıyorlar. Küçük işletmelerimiz de bir an önce eksiklerini gidermeli."

Ürünlerde fiyat etiketi olmamasının müşterilerin aklında "Acaba bana farklı fiyata mı satıyor?" sorusunu oluşturduğunu anlatan Zıpkınkurt, bu ikilemin ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Özellikle restoran ve lokantalarda insanların ne yediğini, kaça yediğini bilmek istediğini belirten Zıpkınkurt, "Esnafımız fiyat tarifelerini masa üzerine koyarlarsa, müşteri sayısında da artış olacaktır. Karşılıklı güven bu konuda önemli. Bu konuda belediyeyle de iş birliği yapıyoruz. Esnafla konuşuyoruz. Fiyatın insanlara güven vermesi lazım. Yabancı müşteri bu ara çok geliyor, yerli müşteriyi de gözardı etmememiz lazım. Esnaflık terbiyesiyle insanlarımıza hizmet etmemiz gerekir." diye konuştu.

Recep Zıpkınkurt, zaman zaman Kapıkule'de sınır kapısında oluşan turist yoğunluğunun Edirne'ye daha kısa sürede giriş yapması için de gümrük yetkilileriyle görüştüklerini sözlerine ekledi.

Hakan Mehmet Şahin - AA


Benzer Haberler & Reklamlar