Eskişehir'de Mobil Kent Rehberi Projesi

Proje çerçevesinde cep telefonlarına indirilebilecek uygulama da hazırlandı

ESKİŞEHİR: Eskişehir Valiliği ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü iş birliğiyle yürütülen, kenti ve belli noktaları tanıtıcı harita ile mobil uygulamayı içeren "Eskişehir Mobil Kent Rehberi Projesi"nin lansman toplantısı yapıldı.

Üniversitenin İki Eylül Yerleşkesi'ndeki enstitü binasında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Güngör Azim Tuna, kent için önemli bir çalışmanın tamamlandığını söyledi.

Gelişen bir ülke ve gelişen bir Eskişehir olarak teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduklarını belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Bu işlerin ana temelini atmak en önemli unsur. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette yazılım gelişerek daha farklı bir hale gelecek ve çok daha faydalı bir mobil uygulama olacaktır. Kurumların iş birliğiyle gerçekleştirilen bu uygulama hakikaten çok başarılı bir iş. Turizm adına önem arz ediyor. Anadolu Üniversitemiz başta olmak üzere tekrar herkese, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

AÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi ve proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Uğur Avdan da tamamladıkları çalışmanın, kent merkezinin hizmet noktalarını, ulaşım bilgileri ve uydu görüntüleri kapsayan bir harita olduğunu anlattı.

Haritanın arka yüzünde il sınırları içinde bulunan önemli tarihi değerlerin konumlarının yanı sıra Frig Vadisi haritasının da bulunduğunu aktaran Avdan, bunları kente gelecek ziyaretçilerin ulaşabilecekleri yerlere dağıtılarak turistlerin daha rahat dolaşabilmesini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Avdan, projenin ikinci aşamasının da sona erdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İki aşamalı bir çözüm ürettik. İlk olarak şehrin birçok noktasına ulaştıracağımız haritalar, ikincisi ise telefonlarımıza rahatlıkla indirebileceğimiz bir mobil uygulama. Bu mobil uygulama sayesinde gidilmek istenen yere yakın ulaşım araçlarını, mesafe sürelerini, müze ya da sanat merkezlerinin açılış kapanış saatleri ücretleri gibi konularda tüm bilgileri uygulamaya yükledik. Ayrıca gitmek istediğiniz yer ile ilgili ön bir öz geçmiş bilgilendirmesi de bulabiliyorsunuz. Herkese desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum."

Toplantıya ev sahipliği yapan AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay da proje için emeği geçen herkese teşekkür etti.


AA Selçuk Kızıldağ 


Benzer Haberler & Reklamlar