Eskişehir'de bulunan Mağaralar

Eskişehir'de bulunan Mağaralar

Mağaralar

Merak, gizem, ürperti ve heyecan duygularını kamçılayan karanlık cennetlerin cazibesine her geçen gün daha fazla insan kapılıyor. Binlerce, belki de milyonlarca yıl öncesine dokunabilmenin hazzına erişmeniz, dikit ve sarkıtların beslediği ihtişamın büyüsüne kapılmanız için Eskişehir’de birçok mağara bulunuyor. Tarih boyunca birçok canlının sığınağı olan mağaralar Eskişehir’de de meraklılarını bekliyor. Yatay ve dikey olmak üzere iki şekilde yapılan mağaracılık için şehirdeki derneklerle irtibat kurarak hareket etmeniz en doğrusu.

Kireç taşının suyun etkisiyle oluşturduğu, alışkanlıklarımızın çok ötesinde bambaşka bir yaşam alanı mağaralar... Bir mağaranın ortaya çıkması için milyonlarca yıl geçmesi düşünüldüğünde sarkıt, dikit ve fil kulakları gibi benzersiz mimarisinin paha biçilemez değerini hissetmemek büyük haksızlık. Mağaralar taşıdıkları bu eşsiz yapısıyla gerçek bir hazine, korunması zorunlu eşsiz değerler.

Ziyarete acılan mağaralar dışında tüm yer altı açıklıkları uzman sporcular ve araştırmacılar tarafından ziyaret edilebilir. Yapılarına dikkat edildiğinde yatay ve dikey özellikleri ile Eskişehir mağaraları birçok mağaracıya sonsuz tecrübeler yaşatacaktır.

Yarımkaya Mağarası

Yelinüstü Mağarası

Afarın Düdeni

Beyyayla Mağarası 

Eşekini Mağarası

Çalpınar Mağarası

Dumanlıkaya Mağarası

Düdensuyu/Düdenönü Mağarası

Gürleyik 1 / Gürleyik 2 Mağarası

Güvercin İni Mağarası 

Hacıhüsrevin Mağarası

Heybeci Mağarası

İnönü Mağaraları

Karakaya Mağarası

Kara Mağara

Karlık Düdeni

Kızılçukur Mağarası

Sarıkaya Mağarası

Kötüfatma Mağarası

Koçakkıran Mağarası

Manasır Mağarası

Külçeini Mağarası

Mayıslar Mağarası

Ulubük Mağarası

Tozman Düdeni

Yarasa İni Mağarası

Şaban'ın Düdeni

Yelini Mağarası


Benzer Haberler & Reklamlar