Eski Ukrayna milletvekilinin bürosunda 6 bini aşkın tarihi eser yakalandı

Eski Ukrayna milletvekilinin bürosunda 6 bini aşkın tarihi eser yakalandı

Eski Ukrayna milletvekili, 2000’li yıllarında Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakanı görevini yapan Valeriy Gorbatov’un Kıyiv ofisinde milyonlarca dolar değerinde binlerce nadir tarihi eser bulundu.

Ukrayna Başsavcılığı, Eski Ukrayna milletvekili, 2000’li yıllarında Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakanı görevini yapan Valeriy Gorbatov’un Kıyiv ofisinde yapılan arama sırasında 6 binden fazla tarihi eserin bulunduğunu bildirdi.

Kırım Haber Ajansı'nın (QUA) haberinde bilgilere göre; eserler, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin finansmanı, rapanın yasa dışı olarak Rusya’ya gönderilmesi ve işgal altındaki Kırım’da yasa dışı iş yapmakla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde yapılan arama sırasında bulundu.

6.000’den fazla antika eser arasında çeşitli kılıçlar, miğferler, zincir postalar, ok uçları ve mızraklar, tüfekler ve karabinalar, amforalar, madeni paralar, ev eşyaları ve mutfak eşyaları yer alıyor.

Ukrayna Başsavcısı İrına Venediktova yaptığı açıklamada, “Bulunan eşyalar arasında; İstik Akınak kılıçları,12. yüzyılına ait zincir postası, Helenistik Dönemine ait miğferler, Tripoli kültürüne ait mutfak eşyaları, Konstantinopolis Rus Arkeoloji Müzesi daha sonra ise Kırım’daki Hersones Müzesi Kütüphanesinde saklanan “Galya Lahitleri” kitabı da yer alıyor.” dedi.

Başsavcılığa göre, koleksiyonun bir kısmı muhtemelen işgal altındaki Kırım’daki müzelerden çalındı, bir kısmı ise kaçak kazı yapan definecilerden satın alındı.

Eserleri inceleyen Ukrayna Ulusal Tarih Müzesi uzmanlar, bulunan tarihi eserlerin Tunç Çağı ve Geç Orta Çağ’a ait olduğuna tahmin ediyor.


Benzer Haberler & Reklamlar