Erol Sürmen: Tarihi eser sanılan aslanı ben yaptım, olay çok komik!

Erol Sürmen: Tarihi eser sanılan aslanı ben yaptım, olay çok komik!

Safranbolu ilçesinde yol kenarında bulunan ve tarihi eser olarak değerlendirilip müzeye kaldırılan aslan figürlü taş heykeli yapan Heykeltraş Erol Sürmen; 'Aslan figürlü taşın sağ kulağında 'erol' diye ismim yazıyor. Aynı zamanda da çimento kullandım. O dönemlerde çimento mu vardı? Gerçekten komik bir durum. Boşuna bürokrasiyi ve devleti meşgul ediyorlar' dedi

Erol Sürmen: Reklam olsun diye koydum

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yol kenarında bulunan ve tarihi eser olarak değerlendirilerek KAstamonu Müzesine kaldırılan aslan figürlü taş heykeli yapan Erol Sürmen, Karabük Postası gazetesine ," Karabük'te herkes beni bilir taştan heykeller yapıyorum. Safranbolu'da tarihi eser diye adlandırılan ve Kastamonu'ya gönderilen aslan figürlü taşı ben yaptım ve oraya vitrin olsun, reklam olsun diye koydum. Tarihi eser diye alıp götürdüler" dedi.

Safranbolu ilçesi Dere tarla mevkiinde yol kenarında bulunan aslan figürlü taş heykel Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından Kastamonuya gönderilirken, yıllardır taş oyma, taştan heykeller yapan Erol Sürmen, aslan figürlü taş heykeli kendisinin yaptığını ve vitrin olsun, reklam olsun diye kendisinin koyduğunu söyledi.

O dönemlerde çimento mu vardı?

Hatırlanacağı gibi taş heykel tarihi eser olma ihtimaline karşı üç gün boyunca Emniyet Müdürlüğü tarafından önlem alınmış ve nöbet tutulmuştu.

Yıllardır taş heykeler figürler yaptığını belirten Erol Sürmen, "O günde Polis geldiğinde ordaydım. Taş figürünün bana ait olduğunu, reklam ve vitrin olsun diye oraya koyduğumu söyledim. Ama dinlemediler. Tarihi eser olması iiçin o dönemlere ait mühür, ve farklı işaretlerin olması lazım. Tüm bunlar olmadığı gibi aslan figürlü taşın sağ kulağında "erol" diye ismim yazıyor. Aynı zamanda da çimento kullandım. O dönemlerde çimento mu vardı? Gerçekten komik bir durum. Boşuna bürokrasiyi ve devleti meşgul ediyorlar. Ben de bu yönde haklarımı arayacağım" dedi

Erol Sürmen, Karabük eski Belediye Başkanı Hüseyin Erer döneminde Safranbolu Yöresel halk oyunu sergileyen taş figür yapmış, figür Kardemir girişine konulmuştu.

karabukpostasi.com

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar