Enis Berberoğlu Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü kazandı

Enis Berberoğlu Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü kazandı

Cezaevindeki milletvekili Enis Berberoğlu, ilk tercihinde Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü kazandı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, cezaevinde sınava girenBerberoğlu, ilk tercihi olan Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü kazandı. Gençlerin hakkını yememek için devlet üniversitelerini tercih etmeyen Enis Berberoğlu, vakıf üniversitelerini tercih ettiğini söyledi.

Koç, Bilgi ve MEF üniversitelerinden sekiz tercih yapan Berberoğlu, ilk tercihine yerleşti. Berberoğlu’nun okul kaydı önümüzdeki hafta ailesi tarafından yapılacak.

24 Haziran’daki seçimlerde bir kez daha milletvekili seçilen ve dokunulmazlık hakkı kazanan Berberoğlu, ‘tutuklanması hakkındaki kararın hukuki olmaması gerekçesiyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlali’ ve ‘milletvekili görevini yerine getiremediği gerekçesiyle seçilme hakkının ihlal edildiği’ gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulunmuştu.

Berberoğlu’nun Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru reddedilmişti. Berberoğlu da tepki olarak savunma hakkını kullanmama ve dışarıyla haberleşmeyi kesme kararı almıştı. Berberoğlu “Her ağaç tek başına ve ayakta ölür” demişti. Berberoğlu, düzenli kullandığı ilaçlarını da bırakmıştı.


Benzer Haberler & Reklamlar