Emekli Müze Müdürü ve Arkeolog Fehmi Eraslan vefat etti

Emekli Müze Müdürü ve Arkeolog Fehmi Eraslan vefat etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'de Müze Müdürü uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olarak Ankara Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü'de görev yapan Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü mezunu Fehmi Eraslan dünya hayatına gözlerini yumdu.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Ankara Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü'de çalışan Emekli Müze Müdürü ve Arkeolog Fehmi Eraslan vefat etti. 

Erzurum Cumhuriyet Lisesi'de okuyan Fehmi Eraslan  Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'de mezunuydu ve Ankara'da yaşıyordu.   Emekli Müze Müdürü ve Arkeolog Fehmi Eraslan'ın ölüm haberini yeğeni Uğur Yıldız; "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Kıymetli Dayım Fehmi Erarslan emanetini teslim etti. Cenazesi yarın / Cuma namazını müteakip, Ankara'dan kaldırılacaktır. Ruhu için El Fatiha" mesajı ile duyurdu.   Arkeoloji ve Sanat Yayınları ölüm haberini sosyal medya hesabından  "Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden emekli Fehmi Eraslan da aramızdan ayrılmış. Ailesine ve Müzecilik camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Allah rahmet eylesin" mesajı ile duyurdu.  

Adana Müze Müdürü Nalan Çopuroğlu Yastı, öl,mdem duyduğu üzüntüyü  "Bâki kalan bu kubbede hoş bir sedâ imiş. Türküleri, hikayeleri, esprileri, güleryüzlülüğü ile hatırlanacak sevgili kardeşim Emekli Adıyaman Müze Müdürü Fehmi Erarslan ... Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah" mesajı ile belirtti. 

Adıyaman Tanıtımı sosyal medya sayfasında ise şu ibareler yer aldı:  "Adıyaman Eski Müze Müdürümüz Fehmi ERASLAN'in Ankara vefatı bizleri Adıyaman severleri ve sevenlerini son derece üzmüştür. Adıyaman'da çok uzun yıllarda Perre Antik Kenti Fehmi Müdürümüz döneminde ülkemize ve dünyaya tanıtıldı. Kazı çalışmalarına işçiler gibi bizzat çalıştığıni gözlerimiz ve TRT Kameraları şahittir. Komagene Kalintilarinin Nemrut Dağının uluslararasında ve Nemrut Festivalinin yapılmasında ve ilimize gelen yerli ve yabancı misafirlere rehberlik edilmesinde kısaca kültür turizmine çok çok büyük katkıları olmuştu. Müze Bahçesindeki güller ve özellikle PERRE seni unutmayacak güzel insan. Ankara'da idin ama daima Adıyaman'daymısın gibi, Kommageni'yi ve PERRE' yi takip ediyordun... Mekanın cennet olsun Değerli güzel insan. Bir kez daha Adıyaman Tanıtımı olarak ERASLAN Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilyoruz"

Fehmi Eraslan'ın ölüyle ilgili anlamlı bir diğer mesaj ise editör arkeolog Nezih Başgelen'e aitti. Başgelen Eraslan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü onun mısraları ile dile getirdi: 

"Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden emekli Fehmi Eraslan da aramızdan ayrılmış. Ailesine ve Müzecilik camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin. Ruhu şad olsun.
Fehmi Eraslan'ın kendi satırlarıyla aziz anısına :

" YIRTINMA HAYAT !
Kaç raunt kaldı? hayat , Nakavt ihtirası içini yerken,
Kaç bel altı vuruşun kaldı bilmem,
Kaç ihanet dolu dövüşlerin.

Dedim sen kaf dağında bir umut, Sandım vefa sende bir umman,
Belki de şevkatli bir ana, Ve bağrında sıra, sıra leyla'lar.

Hüsran çelengiymiş boynuma taktığın,
Ve dostluğun bir kibrit alevi gibi,
Gidiyorum, gel diyen sesine inat,
Al maskeni bıraktım, yırtınma hayat.
                        Fehmi Eraslan 2018"

arkeolojikhaber.com


Benzer Haberler & Reklamlar