Dr. Filiz Çağman Edirne'de vefat etti

Dünyanın önemli el yazması ve minyatür sanatı uzmanlarından, Topkapı Sarayı Müzesi eski müdiresi Dr. Filiz Çağman (81) Edirne'de hayata veda etti.

Dr. Filiz Çağman, bir süredir kalp yetmezliğine bağlı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat etti. 

Yarın Edirne'de defnedilecek Çağman ile son zamanlarında akademik çalışmalarda bulunan sanat tarihçi Altay Bayatlı, "manevi annesini" kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin, önemli bir minyatür uzmanını, önemli bir bilim insanını kaybettiğini ifade eden Bayatlı, şunları ifade etti:

"Öncelikle bana 'manevi oğlumsun' derdi, onu kaybetmekten dolayı çok üzgünüm. Türkiye'nin gelmiş, geçmiş en güzide bilim insanlarından minyatür uzmanlarından birisiydi. Bilimsel araştırma yapmak isteyenlere her zaman kapıları açıktı. Yönlendirdiği ve desteklediği insanlar dünyanın çeşitli yerlerinde çok başarılı bilim insanı oldular. Cumhuriyetin yetiştirdiği gerçek bir asilzade idi. 1,5 senede yanında yıllarca alamayacağım eğitimi aldım. Bana da çok desteği oldu. Türk bilim dünyasına çalışmaları ile çok büyük bir miras bıraktı."

Çağman'ın hastalığı döneminde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun yakından ilgilendiğini belirten Bayatlı, teşekkürlerini iletti.


AA Salih Baran 

İlgili Haberler


Benzer Haberler & Reklamlar