Demir Kilise'yi restore eden Fikriye Bulunmaz'a Başbakan Borisov'dan övgü

Demir Kilise'yi restore eden Fikriye Bulunmaz'a Başbakan Borisov'dan övgü

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ülkesinin yurt dışında bulunan en önemli mimari anıtlarından, restorasyonun ardından 7 Ocak 2018'de yeniden ibadete açılan Sveti Stefan Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonunu yapan Türk mimar Fikriye Bulunmaz'ı kabul etti.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, İstanbul'daki Demir Kilise olarak bilinen tarihi Sveti Stefan Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonunu yapan Türk mimar Fikriye Bulunmaz'ı kabul etti.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Borisov, kabulde kiliseyi restore eden ekibe ve emeği geçen Türk makamlarına teşekkür etti.

Borisov, "Restorasyon ekibinin çabaları sayesinde tarihsel ve kültürel bir anıt olan Sveti Stefan otantik haline kavuşturuldu. Kilise yeniden bir cevher gibi parlıyor." dedi.

Mimar Fikriye Bulunmaz da kilisenin onarımının kendisi için son derece heyecan verici bir proje olduğunu belirterek, "Sveti Stefan'ın tüm özelliklerini muhafaza etmeye çalıştık. Restorasyonundan bir yıl sonra bu ibadet yeri İstanbul'u ziyaret eden çok sayıda turistin dikkatini çekiyor." diye konuştu.

Bulunmaz, Borisov'a kiliseyi betimleyen bir tablo hediye etti.


Benzer Haberler & Reklamlar