Defineciler kazdıkları tünelde yakanlandı

Defineciler kazdıkları tünelde yakanlandı

Definecilerin üzerinde yapılan aramada 4 bronz sikke, kırık küp parçaları ele geçirildi.

İzmir´de kaçak tarihi eser kazısı yapan 5 kişi, kazdıkları tünelde yakalandı. Zanlıların üzerinden 4 bronz sikke ve kırık küp parçaları çıktı.

İzmir'in Tire ilçesinde, yaklaşık 50 metrelik tünelde yakalanan ve kaçak tarihi eser kazısı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişi, sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

POLİS 5 ŞÜPHELİYİ FİZİKİ TAKİBE ALDI

Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kırtepe Mahallesi, Aktaş Mevkisi'ndeki bir zeytin bahçesinde, kaçak tarihi eser kazısı yaptıkları ileri sürülen 5 şüpheliyi bir süre teknik ve fiziki takibe aldı.

KAZI ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMELERİ ÜZERİNE OPERASYON BAŞLADI

Takibin ardından geçen 13 Mart gecesi harekete geçen jandarma, bölgede önlem aldı. Jandarma, şüphelilerin tekrar gelip, kazı çalışmasına kaldıkları yerden devam etmeleri üzerine operasyonu başlattı.

4 BRONZ SİKKE VE KIRIK KÜP PARÇALARI ELE GEÇİRİLDİ

Şüpheliler O.Ş., N.Ö., E.D., B.Ş. ve D.Ş., kazdıkları belirlenen, iple inilen yaklaşık 50 metrelik tünelde suçüstü yakalanıp, gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 4 bronz sikke, kırık küp parçaları ele geçirildi.

5 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Şüphelilerin kazdığı tüneldeki aramada da kaçak kazıda kullanıldığı anlaşılan jeneratör, hilti, dedektör, çok sayıda kazma ve kürek ile halatlar ile ruhsatsız bir av tüfeği bulundu.

Ele geçirilen tarihi eserler Tire Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA


Benzer Haberler & Reklamlar