Defineciler dev kayaların içinde gömü arayacak kadar çıldırdı!

Defineciler dev kayaların içinde gömü arayacak kadar çıldırdı!

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nin İlimtepe Mahallesi’nde yer alan ormanlık alan içinde eski korsan mezarlığı olarak adlandırılan bölgede sayısı belirlenemeyecek kadar çok kazı yapılırken, daha çok vadi içinde sıralanmış büyük kayaların içinin oyulduğu veya parçalandığı dikkat çekiyor.

Kocaeli yerel medyasında yer alan haberlere göre; büyük kaya bloklarının altında ya da içinde mezar veya muhtelif gömüler olabileceğini düşünen define avcıları, kayaları kesici, delici ve patlayıcı aletlerle parçalıyorlar.

Alanda 26 yılı Aralık ayında piknik yaparken parlayan dinamitin uçurduğu kayalardan dolayı 2 çocuk babası 44 yaşındaki bir vatandaş hayatını kaybetimişti.

Yeşillikler içindeki bölge yine define avcılarını hedefi oluyor vedev kayaları patlatıp, delerek içinde gömü arayan defineciler çevreye zarar vermeye devam ediyor.

Jandarma ekipleri  definecilere göz açtırmamak için sürekli devriye gezerken, yakalanan guruplar da adli, makamlara sevk ediliyor. Bölgede bugüne kadar yapılan kazı ve kaya delmeleri sırasında ortaya bazı oyuklar da çıkartıldı.


Benzer Haberler & Reklamlar